Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

analipsi thessaloniki 99

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος


Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Αποστολική Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης εόρτασε την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τον οποίο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλός της Ι. Μητροπόλεως Αρχ. π. Ιάκωβος Αθανασίου, ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχ. π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, ο και Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού, και πλειάδα Ιερέων και Ιεροδιακόνων.

Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος ευσεβών πιστών προσήλθαν στην παλαιά και ιστορική Ενορία της Αναλήψεως για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Αναλήψεως του Κυρίου και να μετέχουν της λατρευτικής Ακολουθίας.

Στη σύντομο και μεστό κήρυγμά του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος εισήγαγε το φιλακόλουθο πλήθος που υπερεπλήρωσε τον περικαλλή Ιερό Ναό στο πνευματικό θησαυροφυλάκιο της εορτής ενώ προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται για την πατρίδα μας και να ζητούν διαρκώς τη βοήθεια και τον φωτισμό του Αγίου Τριαδικού Θεού.

Ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300234
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: