Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

egkainia agios markos 27

Φωτορεπορτάζ | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν σήμερα, Κυριακή 13 Μαΐου τα Εγκανία του Ιερού Ναού του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δεκάδες πιστών που κατέκλυσαν ασφυκτικά τον Ιερό Ναό.

Μετά την ακολουθία των Εγκαινίων στον Ιερό Ναό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην τελετή των εγκαινίων και τη σημαντικότητα της ημέρας αυτής.

Να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια του Ιερού Ναού μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο κ. Αργυρόπουλος καθώς και πολιτευτές διαφόρων πολιτικών παρατάξεων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους εκκλησιαζόμενους χυμός και νερό και ευλογία μία εικονίτσα του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού μαζί με ειδικό ενθύμιο των Εγκαινίων.

Τέλος, στον Ιερό Ναό το απόγευμα στις 18:00 θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό και με την ακολουθία αυτή ολοκληρώνονται οι Πνευματικές και λατρευτικές ολιγοήμερες εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 7 του μηνός Μαϊου και είχαν διάρκεια συνολικά 6 ημέρες προς τιμήν των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301259
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: