Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

kipseli 10

Το διήμερο 22 και 23 Απριλίου εόρτασε η Ενορία Αγίου Γεωργίου Κυψέλης τον προστάτη της Άγιο Γεώργιο.

Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Μετά την ακολουθία τής αρτοκλασίας ο Θεοφιλέστατος κήρυξε το θείο λόγο, ενισχύοντας τους πολυπληθείς πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ναό, εξαίροντας την προσωπικότητα τού λαοφιλούς μεγάλου Αγίου.

Το πρωί τής κυριωνύμου προεξήρχε στον Όρθρο και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Θεο. Επίσκοπος Θαυμακού κ.Ιάκωβος, Ηγούμενος της ιστορικής Μονής Πετράκη και αρχιερατικώς υπεύθυνος της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας μας, ο οποίος επίσης ομίλης επικαίρως.

Το απόγευμα κατά τον μεθέορτο Εσπερινό και την Λιτανεία προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος τής Ι. Αρχιεπισκοπής, τον οποίο μετά την Λιτανεία προσεφώνησε ευχαριστώντας τον για την παρουσία και την αγάπη του προς την Ενορία ο Προϊστάμενος τού Ναού μας Αρχιμ. Φιλόθεος Νικολάκης, παρακαλώντας τον να μεταφέρει στον Μακαριώτατο, τον οποίο εκπροσωπεί την αγάπη και τον σεβασμό τής Ενορίας μας, ευχαριστώντας και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτέλεση τής Πανηγύρεως.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στους Ιερείς και τους ενορίτες, ενώ πραγματικά ξεσήκωσε το πολυπληθές εκκλησίασμα με τον εμπνευσμένο λόγο του.

Πλήθος κόσμου πλημμύρισε τόν Ναό καθ' όλες τις Ι. Ακολουθίες και προσευχήθηκε στον Μεγάλο Στρατηγό τού Κυρίου μας, Τροπαιοφόρο Γεώργιο.

kipseli 1

kipseli 1

kipseli 1

kipseli 1

kipseli 1

kipseli 1

kipseli 1

kipseli 1

kipseli 1

Εμφανίσεις: 300830
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: