Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

ag georgios kallitheas 29

Φωτορεπορτάζ | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 22 Απριλίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον περικαλλή Ιερό Ναό της Καλλιθέας στη συνοικία του Χαροκόπου.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιερώνυμο Αρβανίτη και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στη προσφώνηση του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιερώνυμος ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους στον Εσπερινό του Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας, τον Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό, τους Ιερείς από τους Ναούς της Καλλιθέας και την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Στην συνέχεια ο π. Ιερώνυμος ευχήθηκε στους πιστούς που συνέρευσαν στον Ιερό Ναό, ο Άγιος Γεώργιος να δίνει την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος και να κατευθύνει και να Αγιάζει με έτη πνευματικά και Αγιαστικά.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος λαμβάνοντας αφορμή από το απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου αναφέρθηκε αποσπασματικά στον βίο του Αγίου Γεωργίου τονίζοντας το Μαρτύριο του Αγίου.

Σε άλλο σημείο ο κ. Δαμασκηνός τόνισε: ''Αδερφοί μου, αυτόν τον μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας, που δεν φοβήθηκε απο παιδί να στήσει το ανάστημα του για να δείξει την πίστη του ας θυμηθούμε όλοι μας. Δεν έχει σημασία τι λένε οι άρχοντες της εποχής μας, που θέλουν να χωρίσουν την Εκκλησία από την Πολιτεία, οι οποίοι θέλουν να μας αποξενώσουν απο τον Χριστό γιατί θέλουν να φέρουν καινούργια θρησκεία. Ένας είναι ο Αληθινός Θεός, εκείνος ο οποίος ήρθε, Σταυρώθηκε, Αναστήθηκε και παρέδωσε σε όλους μας την δύναμη να τον ακολουθούμε και να γινόμαστε και εμείς δυνατοί όπως και εκείνος.''

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Βελεστίνου υπογράμμισε: ''Ενθυμούμενοι τον Χριστό και τον Άγιο Γεώργιο ας είμαστε βέβαιοι ότι θα νικήσουμε κάθε δυσκολία και θα μείνουμε νικητές για να κερδίσουμε, όχι λίγα χρόνια στον κόσμο αυτόν αλλά την αληθινή και αιώνιο Βασιλεία των Ουρανών με τις πρεσβείες του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.''

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Καλλιθέας καθώς και ο Αντιδήμαρχος μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Τέλος, να αναφερθεί ότι ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στους δρόμους της Καλλιθέας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301080
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: