Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

attaliotissa 25

Για την Romfea.gr, Αλέξιος Νικολουτσόπουλος


Με τη συμμετοχή πλήθους ευλαβών προσκυνητών τελέστηκε σήμερα  Κυριακή των Μυροφόρων ο όρθρος και η πανηγυρική θεια λειτουργία  στον πανηγυρίζοντα  Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και Παναγίας του Κύκκου Ταύρου (Παναγίτσας).

Στην πανηγυρική θεια λειτουργία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος  Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Συνεχίζοντας την παράδοση της πατρίδας των οι εξ' Ατταλείας Μικρασιάται πανηγυρίζουν σήμερα τιμώντας την Προστάτιδά τους Παναγία την Ατταλειώτισσα, που η εικόνα της βρίσκεται σ' αυτόν τον Ναό.''

Να σημειωθεί ότι το δεξιό αναλόγιο του Ιερού Ναού κοσμεί ο Πρωτοψάλτης Απόστολος Ντέτσικας ο οποίος μάλιστα είναι και καθηγητής βυζαντινής μουσικής στην σχολή του Ιερού Ναού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στη λιτάνευση της εικόνας έδωσαν το παρόν πολιτικοί παράγοντες ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, και φέτος συνοδεία της εικόνας η Φιλαρμονική του Δήμου, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής αστυνομίας.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ραφαήλ Καρακεχαγιάς με τους συνεργάτες του λαϊκούς, άνδρες και γυναίκες φροντίζουν πάντα κάθε χρόνο για την άρτια οργάνωση της Πανηγύρεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300518
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: