Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018

xairetismoi ag artemios 55

Άγιος Αρτέμιος | Χρήστος Λαρισσαίος


Παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Μαρτίου η Γ΄ Στάσις των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου (Παγκράτι).

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιγνάτιο Σαξαμπάνη και τους Εφημερίους.

Να αναφερθεί ότι στην Ακολουθία παρέστη και η κα Κοντοσταθάκου Ευαγγελία, Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παναγία υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να στραφούμε με εμπιστοσύνη, όπως τα παιδιά στη μητέρα τους, προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

"Η σχέση με τον Θεό, με την Παναγία και με τους Αγίους, έχει άμεση σχέση με τον εσωτερικό μας κόσμο, με την δική μας ύπαρξη και την δική μας πορεία μέσα στην ζωή" τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Συμεών.

Επίσης ο Επίσκοπος Θεσπιών αναφέρθηκε στο μυστήριο της αυτογνωσίας του εαυτού μας, καθώς και στην σωτήρια του ανθρώπου.

Τέλος ο κ. Συμεών μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ενώ προέτρεψε τον κόσμο να βοηθήσει αλλά και να γίνει εθελοντής στο έργο "ΕΛΠΙΔΑ" το οποίο ασχολείται με τα παιδάκια που αντιμετωπίζουν καρκίνο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302389
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: