Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018

kataniktikos pylaia 46

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης τελέσθηκε η Ακολουθία του Γ' Κατανυκτικού Εσπερινού, απόψε Κυριακή Β' των Νηστειών, στον περικαλλή Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πυλαίας της Αποστολικής Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Πριν την έναρξη της Ακολουθίας, οι Πατέρες του Ναού και οι ευλαβείς πιστοί της Ενορίας, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο αυτού Αρχιμ. π. Δημήτριο Τζιαφά υποδέχθηκαν στα προπύλαια του Ναού τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, το οποίο κόμισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα Τριανδρίας, στον οποίο και φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός, Αρχιμ. π. Αντώνιος Πακαλίδης.

Ιερά Λείψανα τίθονται προς προσκύνηση κάθε Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προς αγιασμό των πιστών και άντλησης δύναμης και ελπίδας για τον πνευματικό τους αγώνα στην πορεία προς την κορύφωση του θείου δράματος.

Μετά την Ακολουθία οι πιστοί, που συμμετείχαν ομοθυμαδόν στον Κατανυκτικό Εσπερινό, παρακολούθησαν την μεστή ομιλία του Αρχιμανδρίτου π. Αντωνίου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Το πάθος του ψεύδους", τονίζοντας ότι όποιος στηρίζει τις δραστηριότητες του και τις ελπίδες του στα ψεύδη μοιάζει με κάποιον που προσπαθεί να ποιμάνει ανέμους, δηλαδή ματαιοπονεί και αδίκως κοπιάζει και παρότρυνε το πυκνό εκκλησίασμα να προφυλάξουν τους εαυτούς τους από το κατάντημα του ψεύδους, της συκοφαντίας και της κατηγορίας για να έχουν όλοι την ευλογία του Αγίου Θεού.

Στο τέλος, εκ μέρους των Πατέρων ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε θερμά τον π. Αντώνιο για την εποικοδομητική ομιλία που κατέθεσε εκ καρδίας στους πιστούς αλλά και για τον κόπο της μεταφοράς του Ιερού Λειψάνου στον Ναό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301655
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: