Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018

papa planas 10

Για την Romfea.gr | Αναστάσιος Βόπης


Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, για την εορτή της μνήμης του Αγίου Νικολάου του Πλανά, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Κυνηγού επί της οδού Βουλιαγμένης, όπου ο Άγιος λειτουργούσε για πενήντα συναπτά έτη.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του ιερού ναού Αρχιμ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο, κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τους ιερείς του ναού.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στους δυο τιμώμενους Αγίους από την Εκκλησία μας, τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά και τον Άγιο Νικόλαο πλανά, τονίζοντας ότι "Έδωσαν αταλάντευτα και οι δυο των εαυτό τους στην διακονία του Θεού, χωρίς κλυδωνισμούς, ξέροντας που πηγαίνουν και ξέροντας τι θέλουν. Εμείς, πολλές φορές δεν ξέρουμε τι θέλουμε και που πηγαίνουμε. Βρισκόμαστε μέσα σε μια σύγχυση, σε πειρασμούς, σε προβλήματα, σε αρρώστιες και διλλήματα, όπου όλα αυτά μας θολώνουν την σκέψη και το νου".

Παίρνοντας τον λόγο ο προϊστάμενος του ναού π. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο για την παρουσία του, επισημαίνοντας ότι, πάντα σας υποδεχόμαστε στην ενορία μας με αισθήματα τιμής και σεβασμού.

papa planas 11

papa planas 11

papa planas 11

papa planas 11

papa planas 11

papa planas 11

papa planas 11

papa planas 11

Εμφανίσεις: 301771
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: