Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018

nea penteli 20

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και συγκίνηση τελέστηκε απόψε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ήλία - Αγίου Σεραφείμ Π. Πεντέλης η Ακολουθία της Β` Στάσης των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών.

Ο Θεοφιλέστατος, αφού έψαλλε σε ιλαρό και γλυκύφθογγο μέλος την Β` Στάση, κατόπιν ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για το Άχραντο Πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και Μητέρας όλων μας και για τη Χαρά που Εκείνη έφερε και φέρει στον κόσμο. Μάλιστα, με αφορμή το στίχο των Χαιρετισμών: "Χαίρε ανόρθωσις των ανθρώπων, Χαίρε κατάπτωσις των δαιμόνων", τόνισε πως η Κυρία Θεοτόκος είναι Εκείνη που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο στην ανόρθωση και αποκατάσταση της προσωπικότητάς του και στην κατάπτωση κάθε δαιμονικού στοιχείου της ζωής του, του οποίου ρίζα είναι η φιλαυτία, και ότι άνευ Εκείνης δεν μπορεί, τελικά, ο άνθρωπος από μόνος του να φθάσει με τις δικές του δυνάμεις στην ολοκλήρωσή του.

Στο τέλος, ο Θεοφιλέστατος, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατρός κ.κ. Ιερωνύμου Β`, προέβη στη Χειροθεσία σε πνευματικό πατέρα του Προϊσταμένου του Ναού Πρωτ. π. Φραγκίσκου Λάβδα, δωρίζοντάς του μάλιστα και ένα Πετραχήλιον που χρησιμοποιούσε ο ίδιος στο παρελθόν ως πνευματικός πατέρας.

Στη σύντομη ανταπάντησή του, ο νεοχειροθετούμενος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Θεοφιλέστατο για τη χάρη και τη χαρά που έλαβε, ενώ ως ελάχιστη ανταπόδοση του προσέφερε εγκόλπιον καρδιακής υιϊκής αγάπης και αφοσίωσης.

Φωτογραφίες: Θεόδωρος Βουρλής

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 302336
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: