Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

polydroso poliouxos

Της Δήμητρας Παναγοπούλου


Την Ιερά Μνήμη του Αγίου Αθανασίου πανηγύρισε σήμερα,​Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο και τους εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Αθανασίου.

​"Σ' αυτήν την εποχή η εκκλησία μας έρχεται να μας παρουσιάσει πρότυπα​ αιωνίου ζωής, πρότυπα αληθινής ζωής, όπως ακριβώς και η ζωή του Αγίου Αθανασίου", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Οι Άγιοι μας, ο Άγιος Αθανάσιος, οι μάρτυρες της εκκλησίας που υπέφεραν τόσα, έλεγαν "Δόξα το Θεό". Και εμείς αγανακτούμε με το παραμικρό γιατί δεν έχουμε την ταπείνωση των Αγίων μας, έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε σωστοί, τίμιοι, δίκαιοι και καλοί άνθρωποι".

"Μετά από ένα σταυρό υπάρχει η χαρά της Αναστάσεως, υπάρχει η αιωνιότητα, υπάρχει η αθανασία. Και όπως υπάρχουν οι Άγιοι της εκκλησίας έτσι υπάρχουν και οι άνθρωποι που έφυγαν για τη ζωή την άλλη. Ο άνθρωπος έχει αρχή αλλά δεν έχει τέλος, ζει στην αιωνιότητα." πρόσφεσε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Ναού π. Λάμπρος Ανδρεαδάκης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καρπενησίου που ήρθε από τα χιονισμένα βουνά των Αγράφων, για να προστεί στην​ Θεία λειτουργία του Πολιούχου του Πολυδρόσου Χαλανδρίου,​ Άγιο Αθανάσιο.

Επίσης ο π. Λάμπρος ευχήθηκε εκ μέρους του εκλησιαστικού συμβουλίου ο Άγιος Αθανάσιος, ο στύλος της Ορθοδοξίας, πάντοτε να είναι​ πρότυπο, φωτεινό παράδειγμα, δύναμη καρτερίας και υπομονής στην ποιμαντική του ζωή.

Ακόμη ευχήθηκε σε ολόκληρο το ποίμνιο ο Μέγας Αθανάσιος, ο προστάτης και Πολιούχος του Πολυδρόσου, ο παππούς του Πολυδρόσου, να είναι βοήθεια και προστασία ​για όλους.

Τέλος ευχαρίστησε την Δημοτική αρχή και τα σχολεία του Χαλανδρίου και του Αμαρουσίου, για την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αργύρης Ντινόπουλος, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Συμεών Ρούσσος, ο Αντιδημάρχος Αμαρουσίου κ. Βλάχος, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, 7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, 8ο Λύκειο Αμαρουσίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302471
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: