Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018

agia oikogeniea 3

Με την δέουσα κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου και μνήμη της Αγίας Οικογενείας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό των Αγίων Βασιλείου του Μεγάλου και Κοσμά του Αιτωλού στην Ν.Φιλαδέλφεια.

Κατά την διάρκεια του Όρθρου εψάλλει και η Ακολουθία της Αγίας Οικογενείας ποίημα του μακαριστού Υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Μοναχού Γερασίμου Μικραγιαννανίτου ενώ τέθηκε σε προσκύνημα το φυλασσόμενο στο Ναό απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου του Μεγάλου Βασιλείου.

Η συμμετοχή των πιστών ήταν πολύ μεγάλη ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των παιδιών της Ενορίας για τα οποία διαβάστηκε στο τέλος της Λειτουργίας ειδική ευχή για την πρόοδο τους και τους δόθηκε ένα συμβολικό δώρο που πρόσφερε η "Αποστολή", με την μέριμνα του Σεβ. Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ τον οποίο και ευχαρίστησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μητροπόλεως Αρχιμ. π.Τιμόθεος Ηλιάκης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Ελισσαίος Σουλιές ο οποίος προέβαλε την χρηστή ανατροφή του Τιμίου Προδρόμου από τους αγιασμένους Γονείς του ως παράδειγμα για την ανατροφή που οι γονείς πρέπει να φροντίζουν να δίνουν στα παιδιά τους από την βρεφική τους ηλικία και τόνισε χαρακτηριστικά: "Είναι εντολή του Θεού απαράβατη, να παιδαγωγεί η οικογένεια τα παιδιά,διότι αυτή είναι το φυσικό πρώτο σχολείο τους. Όμως ο λόγος του Θεού προσθέτει κάτι πολύ σημαντικό στην εντολή αυτή "Καλώς εκτρέφει πατήρ δίκαιος" ( Παροιμίες, κεφ. 23, στιχ. 24 ). Ο ενάρετος πατέρας δίνει καλή ανατροφή στο παιδί του. Οι ενάρετοι γονείς, οι καλοί πρόγονοι, είναι αυτοί που δημιουργούν μέσα στην οικογενειακή φωλιά την ατμόσφαιρα της ιερότητος, χωρίς αυτό να καταργεί την ελευθερία των παιδιών. Αυτό είναι θα λέγαμε το κλίμα της υγείας, όπου αναπτύσσονται ομαλά τα νέα βλαστάρια".

agia oikogeniea 1

agia oikogeniea 1

agia oikogeniea 1

Εμφανίσεις: 301574
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: