Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

ktitoras 11

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, το πρώτο κτητορικό μνημόσυνο εν όψει των τεσσαράκοντα ημερών από την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβύτερου Βασιλείου Καραστεργίου, ο οποίος ήταν και κτήτορας του ως άνω Ιερού Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, μίλησε επικαίρως με αφορμή την ευαγγελική περικοπή ενώ ανεφέρθη και στο έργο του Κτήτορα του Ναού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία με την παρουσία των πνευματικών του τέκνων και όχι μόνο, κληρικών και λαικών, ο Πρωτ. π. Θεοδόσιος Αργυρόπουλος, αγαπημένο τέκντο του μακαριστού Βασιλείου, μίλησε για την προσωπικότητα και το πνευματικό έργο του εκλιπόντος Ιερέως ενώ ο π. Μακάριος εμνήσθη για την μεγάλη προσφορά και παρουσία του πατρός Βασιλείου αλλά και για όλους ανεξαιρέτως του κτήτορες, δωρητές και ευεργέτες, οι οποίοι στήριξαν το έργο της αποπερατώσεως του περικαλλούς Ναού που βρίσκεται στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του Ναού τίμησε την Πρεσβυτέρα του Κτήτορα κα. Ευδοκία Καραστεργίου απονέμοντας τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στον Ναό αλλά και για την θυσιαστική της παρουσία κοντά στον π. Βασίλειο.

Τέλος, στην κατακόμβη του Ναού προσφέρθηκε η λεγόμενη μακαρία για την ψυχή του π. Βασιλείου καθώς και πάντων των Κτητόρων και Ευεργετών του Ι.Ν. Αγίου Φωτίου.

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

ktitoras 1

Εμφανίσεις: 301584
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: