Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

giagou 10

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με πνευματική ευφορία, το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χρυσαυγής Λαγκαδά ομιλία με θέμα ''ο Χριστός μέσα στην οικογένεια'' από τον Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Γιάγκου, Καθηγούμενο τής Ιεράς Μονής Αγ.Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή Πατέρων, της χορωδίας "Απόστολος Παύλος" της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, υπό την διεύθυνση του άρχοντος υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεωργίου Φερεντίνου, του προέδρου της τοπικής κοινότητος Μιχαήλ Σκορδά καθώς και πολλών πιστών.

Στην ομιλία του ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας τόνισε μεταξύ άλλων ότι όταν μέσα στην οικογένεια ο Χριστός είναι το πάν τότε η οικογένεια πορεύεται ασφαλώς στο δρόμο του Θεού με προοπτική την αιωνιότητα.

Απλός, ουσιαστικός και με παραδείγματα ο π. Βαρνάβας ανέλυσε τα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας και τους τρόπους που μπορούν αυτά να βρουν τη λύση τους, αφού όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Σωτήρα Χριστό, υπογραμμίζοντας ότι η ταπείνωση φέρνει τον Χριστό στις καρδιές των πιστών.

Να αναφερθεί, ότι την ομιλία προλόγισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Άνθιμος Γιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε εκ των προτέρων τον π. Βαρνάβα τόσο για το ότι έσπευσε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του, όσο και δια την εποικοδομητική κατά πάντα ομιλία του η οποία έγινε προς οικοδομή και ωφέλεια των πιστών.

Τέλος να τονιστεί, μετά το πέρας της ομιλίας εδόθη στους πιστούς η δυνατότητα να προσκυνήσουν απότμημα Ιερού και χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου.

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

giagou 1

Εμφανίσεις: 301710
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: