Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/12 23:07

karatzi 21

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Μια Χριστουγεννιάτικη ξεχωριστή εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

Στην εκδήλωση η οποία ήταν αφιερωμένη στην επικείμενη εορτή των Χριστουγέννων, ακούστηκαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνοι όπου ερμήνευσε η καλλικέλαδος Ελληνίδα ερμηνεύτρια κ. Νεκταρία Καραντζή, πλαισιωμένη από τη Χορωδία σπουδαστών του Μουσικού Εργαστηρίου, Χρόνης Αηδονίδης μαζί με την Χορωδία του Παννελήνιου Συνδέσμου Ψαλτριών και τους σολίστ, Γιάννη Βαζούρα, Χαραλαμπία Πνευματικού, Μαριάννα Ξενάκη και μαζί τους η ορχήστρα με παραδοσιακά όργανα και οργανοπαίχτες.

Η εκδήλωση περιελάμβανε μικρό κέρασμα και ζεστό τσάι ενώ χωρίστηκε σε δύο βασικά μέρη στα οποία και διαφοροποιήθηκαν οι ύμνοι και τα τραγούδια σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε διαμορφωθεί.

Μεταξύ άλλων ακούστηκαν ορχηστρικά και χορωδιακά τα εξής: "Πόψε Χριστός Γεννήθηκε", "Χριστός Γεννάται"," Δεύτε Χριστοφόροι λαοί","Βηθλεέμ Ετοιμάζου", Κάλαντα της Ηπείρου, του Αρχαγγέλου Ρόδου, Βυζαντινά Κάλαντα καθώς και τα, "Δώδεκα Ευζωνάκια" Απόψιν τα μεσάνυχτα", "Σαν τα μάρμαρα της Πόλης","Λιανοχορταρούδια" κα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Υπεύθυνος του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως π. Σπυρίδων Αργύρης ευχαρίστησε θερμά τους δύο βασικούς φορείς ενίσχυσης του Φιλανθρωπικού Έργου όπου και συνδράμουν ενεργά στην όχι μόνο στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό αλλά και σε πλήθος άλλων την κ. Βασιλοπούλου των ομώνυμων Σούπερ Μάρκετ και τη ΜΚΟ "Μπορούμε" όπου με σύνθημα «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη» προωθούν την μείωση της σπατάλης του φαγητού και την επισιτιστική στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη και τους παρέδωσε τιμητική πλακέτα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι από την εκδήλωση το συμβολικό ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε θα καλύψει τις επίκαιρες και βασικές ανάγκες των εμπερίστατων συνανθρώπων μας για τις οποίες το έργο της ενορίας της Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως συνεχώς αγωνίζεται καθότι στον Ιερό Ναό προσφέρονται καθημερινά περισσότερες από 130 μερίδες καλομαγειρεμένου ζεστού φαγητού ενώ με τρόφιμα ενισχύονται ακόμα περισσότεροι συνάνθρωποι μας.

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

karatzi 1

Εμφανίσεις: 301817
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: