Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

plaka 20

Με συγκίνηση καί ευλάβεια πραγματοποιήθηκε η ετήσια πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου καί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 στον υπό ανακαίνιση Ι. Ν. της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, επί της οδού Κυδαθηναίων, στην περιοχή της Πλάκας. 

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός καί με την συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου των Αθηναίων η περιφορά της εικόνος καί της Τιμίας Εμβάδος ,στους δρόμους της Πλακιώτικης Ενορίας, του Αγίου καί Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Το πρωἰ της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Ευχαριστία.

Όλων των λατρευτικών Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος. Κατά την διάρκεια του εσπερινού κηρύγματος ο Θεοφιλέστατος απευθυνόμενος στο πλήρωμα του εκκλησιάσματος, οι οποίοι κατά τό πλείστον αποτελούσαν μέρος της Κερκυραικής παροικίας της Αττικής, αναφερόμενος στο τίμιο πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:"...η πληρότητα της ψυχής υπάρχει όταν η καρδιά μας είναι γεμάτη με Χριστό. Ο Χριστός ενανθρωπίστηκε καί διέγραψε τα "μη" από τη ζωή μας. Γι αυτόν τόν λόγο καί οι εφαρμογές των εντολών του Θεού δεν αντιμετωπίζονται με φόβο ή ως απαγορεύσεις αλλά τηρούνται απὀ αγάπη. Ο Άγιος Σπυρίδωνας συνειδητοποίησε νωρίς στη ζωή Του ότι η αγάπη ηρθε στον κόσμο με τον Χριστό. Η ψυχή Του ήταν γεμάτη Χριστό. Ο εσωτερικός Του κόσμος υπήρξε όντως κατοικητήριο του Θεού, γι αυτόν τον λόγο καί ο Κύριός μας στο πρόσωπο του Αγίου μας, ανέτρεψε τους κανόνες της φύσεως. Η αφθαρσία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου μας καί η ευλογία των θαυμάτων Του μας δείχνουν την αξία της κοινωνίας με τον Χριστό...".

Την ευθύνη του Χορού καί της αποδόσεως των εκκλησιαστικών ύμνων με την Κερκυραική ιδιοτυπία είχε ο Χοράρχης κ. Παναγιώτης Χασαπιάνος. 

Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τον πανηγυρικό της μέρας ανέλαβε να αναγνώσει η κα Ερμιόνη Δελλή - Αλαμάνου, Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, στην Σχολή Καλών Τεχνών, η οποία αναφέρθηκε σε περιστατικά της ζωής του Αγίου Σπυρίδωνος καθώς καί των θείων επεμβάσεών του Αγίου στη ζωή της Εκκλησίας. 

Κατά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος διεβίβασε στο εκκλησίασμα τις πατρικές ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου καθώς καί τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών καί Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. 

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου - Τριανταφυλλίδης, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο για την Αρχιερατική του ευλογία καί αγάπη, τους πατέρες που έλαβαν μέρος στις ιερές ακολουθίες, τους ιεροψάλτες καθώς καί όλα τά μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής "Ιωάννης Καπποδίστριας" καί της Κερκυραικής Ενώσεως Αθηνών "Ο Άγιος Σπυρίδων", οι οποίοι συνεχίζουν να τελούν την πανήγυρι του Αγίου στον ιστορικό καί αιωνόβιο Ναό της Μεταμορφώσεως παρά τις κτιριακές δυσχέρειες των τελευταίων δέκα χρόνων.

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

Εμφανίσεις: 300550
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: