Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017

lianeia aitoliko 1

Εκ του Ιερού Ναού αποκλειστικά για την Romfea.gr


Με βαθιά κατάνυξη και την δέουσα λαμπρότητα τίμησαν τον λαοφιλή Άγιο Νικόλαο στο νησί του Αιτωλικού που πριν λίγες μέρες είχε πληχθεί από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Στο νησάκι που το ενώνουν με την αγιασμένη γη της Αιτωλοακαρνανίας δυο πέτρινα τοξωτά γεφύρια το κρύο ήταν τσουχτερό παρ΄όλα αυτά οι κάτοικοί του συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου όπου έλαβαν χώρα στο παρεκκλήσιο που είναι αφιερωμένο στον Άγιο, τον προστάτη του πολεμικού Ναυτικού αλλά και κάθε ναυτικού και θαλασσινού ταξιδευτή.

Απλά και ταπεινά αμέσως μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία οι κάτοικοι σήκωσαν στους ώμους τους την εικόνα του Αγίου και κλήρος και λαός πραγματοποίησαν λιτανεία στους δρόμους και στα σοκάκια του Αιτωλικού περνώντας μπροστά από τις δυο ενορίες του νησιού. Κάτοικοι έραναν στο διάβα του την εικόνα του Αγίου και την πομπή με λουλούδια.

Το απόγευμα εψάλη στο παρεκκλήσιο ο παρακλητικός κανόνας του Αγίου καθώς και ο επσερινός του Αγίου Αμβροσίου Μεδιολάνων το απολυτίκιο του οποίου είναι ακριβώς ίδιο με αυτό του προερτάζοντα Αγίου Νικολάου.

lianeia aitoliko 2

lianeia aitoliko 2

lianeia aitoliko 2

lianeia aitoliko 2

lianeia aitoliko 2

lianeia aitoliko 2

lianeia aitoliko 2

lianeia aitoliko 2

lianeia aitoliko 2

Εμφανίσεις: 301045
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: