Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017

ypodoxi karas perama 1

Πέραμα | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, Προστάτου των καρκινοπαθών ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ο λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου Περάματος, Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Νικαίας Αρχιμ. Χρυσόστομος Παναγόπουλος, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ιωάννη Μαρή, κληρικούς της Μητροπόλεως, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Γρηγόριο Πάτρα και τους συνεφημερίους του.

Στην συνέχεια τον Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Χρυσοστόμος Παναγόπουλος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

''Όπως τα άστρα στον ουρανό παίρνουν το φως από τον ήλιο, έτσι και οι Άγιοί μας παίρνουν το Φως από τον Σωτήρα Χριστό'', ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Αρχιμ. Χρυσόστομος.

''Έτσι οι Άγιοι κοσμούν το στερέωμα της Εκκλησίας, μας φωτίζουν, μας υπενθυμίζουν την κλήση την οποία μας απευθύνει ο Χριστός, «Άγιοι γίνεσθε ότι εγώ Άγιος ειμί». Η αγιότητα είναι κλήσις από τον Θεό, δεν είναι κάτι το άπιαστο, είναι μεν δύσκολο για τα ανθρώπινα δεδομένα αλλά είναι χάρις και δωρεά του Θεού'', υπογράμμισε κλείνοντας ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Νικαίας.

Επίσης ο Αρχιμ. Χρυσόστομος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος και τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Μακρυμάλλης Ψαχνών π. Ιάκωβο για την άδεια να μεταφερθεί η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου στον Ιερό Ναό του Πολιούχου του Περάματος, του οποίου η μνήμη εορτάστηκε με λαμπρότητα το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Γρηγόριος Πάτρας ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Νικαίας κ. Αλέξιο και τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την άδεια και ευλογία να μεταφερθεί η Κάρα του Αγίου Παρθενίου προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Κάρα του Αγίου Παρθενίου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Δείτε σε επανάληψη την ζωντανή μετάδοση της υποδοχής και του εσπερινού από το RomfeaTV:

Εμφανίσεις: 301879
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: