Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017

ag nikolaos perama 134

Πέραμα | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου η Ιερά μνήμη του Πολιούχου Περάματος Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Γρηγόριο Πάτρα, τους συνεφημερίους του και Ιερείς της Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Ιάκωβος Δελής, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή και τις προϋποθέσεις που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε τον καλό μισθό εν ουρανίς.

''Ο Άγιος Νικόλαος που σήμερα εορτάζουμε έκανε πράξη της ζωής του ακριβώς τα λόγια που είπε ο Χριστός στο Ευαγγέλιο. Δεν είναι εύκολο να γίνεις κανόνας πίστεως, να γίνεις ταπεινός και όλα όσα είχε ο Άγιος Νικόλαος'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Ιάκωβος.

''Κανένας Άγιος δεν γεννήθηκε Άγιος, όλοι γεννήθηκαν σαν εμάς, ως άνθρωποι με όλες τις αδυναμίες αλλά και με όλες τις χάρες που δίνει ο Θεός'' συμπλήρωσε ο π. Ιάκωβος.

Κλείνοντας ο π. Ιάκωβος τόνισε: ''Έρχονται Χριστούγεννα πόσοι από εμάς έχουμε συνειδητοποιήσει ότι γεννιέται ο Χριστός, και πόσοι από εμάς ζούμε πραγματικά Χριστούγεννα μέσα στην ψυχή; Ο Άγιος Νικόλαος έδωσε την ψυχή του και την καρδιά ως μία σπηλιά στο να γεννηθεί ο Χριστός, γι' αυτό και έγιναν Άγιοι''.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου, όπου στην Γερμανική Σκάλα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η ρίψη στεφάνου στη θάλασσα στη μνήμη του «Αφανούς Ναύτου».

Την Ιερά Εικόνα συνόδευε άγημα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, ενώ η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας παιάνιζε κατά την διάρκεια της Λιτανείας.

Επίσης στην Λιτανεία παρέστησαν ο Δήμαρχος Περάματος κ. Ιωάννης Λαγουδάκης, εκπρόσωποι φορέων, μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής και πολιτιστικοί σύλλογοι.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την παρουσία του, εκπροσώπους και τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, τους μαθητές και τις μαθήτριες, την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Γρηγόριο Πάτρα και τους συνεφημερίους του για την άρτια διεξαγωγή της Πανηγύρεως.

Τέλος να σημειωθεί ότι το απόγευμα στις 17.00 στα προπύλαια του Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, Προστάτου των Καρκινοπαθών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303238
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: