Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

agios fotios thessalonikis 87

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος


Στιγμές πνευματικής αγαλλίασης έζησαν όσοι βρέθηκαν σήμερα, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Tον πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλός και ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως π. Ιάκωβος Αθανασίου και π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης αντίστοιχα, Ιερείς καθώς και οι Εφημέριοι του ως άνω Ναού π. Μακάριος και Θεοδόσιος.

Πλήθος πιστών από το πρωί κατέκλυσε τον περικαλλή Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ, η οποία εκομίσθη χθες, Σάββατο 18 Νοεμβρίου, από την Γερόντισσα Ταβιθά και την συνοδεία της, προς ενίσχυσιν και στηριγμόν του πιστού Λαού της αποστολικής Μητροπόλεως της Μακεδονίας.

Ανάμεσά τους ο Βουλευτής κ. Κώστας Γκιουλέκας και οι πρώην Υπουργοί κ. Στέλιος Παπαθεμελής και κ. Γιώργος Ορφανός.

Οι Άγιοι Μάρτυρες είναι φίλοι του Θεού αλλά και φίλοι των ανθρώπων και αγιασμένοι από τη μετάνοια και το έλεος του Θεού αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες της Αναστάσεώς του Χριστού.

Αυτήν την αλήθεια την επισφράγισαν με το μαρτύριό τους και την υπέγραψαν με τα Τίμια Λείψανά τους.

Όπως και ο Άγιος Ραφαήλ που ευλογεί πλέον τον Λαό της Θεσσαλονίκης και στον οποίο εκατοντάδες σπεύδουν να εναποθέσουν τα αιτήματά τους και την ελπίδα τους.

Στο θείο κήρυγμά του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή με την παραβολή του άφρονα πλουσίου, ερμηνεύοντας και εξηγώντας πόσο καταστρεπτικό είναι το πάθος της πλεονεξίας και πόσο μας απομακρύνει από τον Θεό και τα καλά έργα αγάπης και χριστιανικής συναδέλφωσης.

Στο πρόγραμμα της παραμονής της Τιμίας Κάρας στην Ενορία του Αγίου Φωτίου ξεχωρίζει η αποψινή επικοδομητική ομιλία από τον Ιερομόναχο π. Βενέδικτο (Νέα Σκήτη Αγίου Όρους) στις 7 το απόγευμα αλλά και η επικοδομητική ομιλία από τον Ιερομόναχο π. Νεκτάριο (Ανναναίοι Αγίου Όρους) το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, στις 7:30 το απόγευμα.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η Τιμία Κάρα θα αναχωρήσει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Εμφανίσεις: 301295
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: