Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

ydraios 2

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Σε κατανυκτικό κλίμα τελέστηκε μεταξύ 13 και 14 Νοεμβρίου βράδυ Αγρυπνία μετ' εγκωμίων επί την Εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου (Πολιούχου Ρόδου) στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Κερατσινίου.

Την Αγρυπνία τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π.Ιωάννης Βεργόπουλος όπου κήρυξε και τον Θείο Λόγο στον οποίο αναφέρθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο αλλά και τον κτήτορα του Ιερού Ναού ο οποίος με πολύ αγώνα και προσπάθησε οικοδόμησε τον Ιερό Ναό στον οποίο εδώ και 21 χρόνια τελείτε η αγρυπνία την οποία και καθιέρωσε στο Κερατσίνι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αφορμή της πανηγυρικής αγρυπνίας προς τιμήν του Αγίου Κωνσταντίνου είναι η ανατροφή και η διακονία του κτήτορα του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Προκοπίου Παγουρτζή στην νήσο Ύδρα εκ της οποίας ο κυρός Προκόπιος μετέφερε Ιερό Λείψανο του Αγίου το 1996 όπου και τιμάται στην Ενορία των Αγίων Αναργύρων Κερατσινίου η Εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου με Ιερά Αγρυπνία.

Επίσης να αναφερθεί ότι ευλαβείς ενορίτες και προσκυνητές του Ιερού Ναού ετοίμασαν και κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου τα οποία διένειμαν μετά την απόλυση.

Τέλος, η επιτροπή του Ιερού Ναού ετοίμασε και διένειμε σε όλους τους πιστούς ώς κέρασμα φαγητό, κουλούρια και γλυκά.

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

ydraios 1

Εμφανίσεις: 300401
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: