Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

kalos samareiths 5

Με αφορμή την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, που διαβάστηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή (Η’ Κυριακή Λουκά), ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, πραγματοποίησε Ενοριακή Φιλαδελφία η οποία περιελάμβανε τρεις εκδηλώσεις:
 α) Το πρωί 9πμ-1μμ, εθελοντική αιμοδοσία.

Με σύνθημα, “ο αιμοδότης μιμείται τον Πρώτο Αιμοδότη-Ζωοδότη, εσταυρωμένο Ιησού Χριστού”, και “Η αγάπη έξω βάλει τον φόβον”, περισσότεροι από 200 ενορίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ιερέων του Ναού, 
-κυρίως νέοι και νέες στην ηλικία- και προσήλθαν στον ειδικά διαμορφωμένο για την αιμοληψία χώρο του ισογείου Ναού, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, για να προσφέρουν αίμα.

Μετά τον ιατρικό έλεγχο αιμοδότησαν 142 πιστοί, συγκεντρώνοντας τον ίδιο αριθμό φιαλών αίματος.

Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους αιμοδότες και προσφορά αναμνηστικών δώρων.
 β) Το απόγευμα στις 5.00, τελέστηκε το ιερό μυστήριο του Ευχελαίου.

Οι προσελθόντες πάρα πολλοί πιστοί, έλαβαν αγιασμένο έλαιο σε ειδική συσκευασία για να μυρώσουν τους κατ’ οίκον ασθενείς τους, προς ίασιν της ψυχής και του σώματός τους.
 γ) Το βράδυ, ώρα 7.00 στην εβδομαδιαία ενοριακή νεανική σύναξη, στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, αναπτύχθηκε το θέμα: “Η χριστιανική αγάπη κατά τον ιερό Χρυσόστομο”, από τον π. Ματθαίο.

Η συνάντηση, την οποία παρακολουθούν πολλοί νέοι και νέες, ολοκληρώθηκε με την τέλεση του Αποδείπνου.

kalos samareiths 1

kalos samareiths 1

kalos samareiths 1

kalos samareiths 1

kalos samareiths 1

kalos samareiths 1

kalos samareiths 1

kalos samareiths 1

Εμφανίσεις: 301213
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: