Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017

protokyriako 14

Με αισθήματα βαθύτατης πνευματικής χαράς και θερμουργού πίστεως εορτάστηκε και εφέτος στον αιωνόβιο και υπο ανακαίνιση Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, επι της οδού Κυδαθηναίων,στην περιοχή της Πλάκας, η ανάμνηση του θαύματος του Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος και Πολιούχου της νήσου Κέρκυρας,ο οποίος και δια της προστασίας του το έτος 1673, έσωσε την νήσο απο την ασθένεια της πανώλης.

Τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη της Κερκυραικής Εστίας Αθηνών και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής "Ιωάννης Καποδίστριας" πανηγύρισαν το Πρωτοκύριακο της πατρογονής γης τους,στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πλάκα,συνεχίζοντας ένα έθος επτά δεκαετιών και πλέον,το οποίο εθέσπισε ο αοίδιμος πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δαπέργολας,εφημέριος του Ιερού Ναού επι μακρά σειρά ετών.

Παράλληλα στον Ιερό Ναό,πραγμαροποιήθηκε η ετήσια εκκλησιαστική σύναξη των μελών του εκπολιτιστικού Συλλόγου Πύλου"Το Ναυαρίνο".

Στήν πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Ευχαριστία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.Αντώνιος,ο οποίος έλκει την καταγωγή του απο την Κέρκυρα και η πολυφωνική Κερκυραική χορωδία του Ιερού Ναού,υπο την διεύθυνση του κ.Τσακιρίδη απέδωσε τα τροπάρια του Αγίου, με την ιδιοτυπία που αρμόζει στον πανηγυρικό χαρακτήρα της ημέρας.

Ο Θεοφιλέστατος εξ αφορμής του Ευαγγελικού Αναγνώσματος του πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου απευθύνθηκε προς το εκκλησίασμα στον θερμό κηρυκτικό του λόγο,αναφέροντας μεταξύ άλλων:"....Αδελφοί μου,ο Παράδεισος και η Κόλαση είναι δύο διαφορετικοί τρόποι ζωής. Είναι οι τρόποι που επιλέγει ο κάθε άνθρωπος να αντιμετωπίσει την αγάπη του Θεού,να την αποδεχθεί ή να την αρνηθεί. Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο για να απολαμβάνει τα αγαθά της αγάπης Του.... Αδελφοί μου,η κρίση του Θεού που αναφέρει η σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, είναι η αποδοχή απο τον Θεό της προσωπικής μας αποφάσεως, να δεχθούμε τα αγαθά της αγάπης Του και να αγωνιστούμε γι'αυτήν ή να τα αρνηθούμε..."

Πρό της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.Αντώνιος ευχήθηκε,οι πρεσβείες του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού να οδηγούν πάντοτε στην σωτηρία και διαβίβασε σε όλο το πιστό πλήρωμα της Ευχαριστιακής Συνάξεως τις ευλογίες και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερωνύμου καθώς και τις ευχές των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών του τόπου της καταγωγής των μέλων των Συλλόγων'Κερκύρας,Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκταρίου καί Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμ.Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης,ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ.Αντώνιο για την Αρχιερατική ευλογία του και για τις ευλογητές ευχές που εκόμισε στο εκκλησίασμα καθώς και όλα τα μέλη των Συλλόγων που συμπροσευχήθηκαν στον Ιερό Ναό.

protokyriako 1

protokyriako 1

protokyriako 1

protokyriako 1

protokyriako 1

protokyriako 1

protokyriako 1

protokyriako 1

protokyriako 1

protokyriako 1

protokyriako 1

protokyriako 1

protokyriako 1

protokyriako 1

protokyriako 1

Εμφανίσεις: 301009
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: