Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017

enoriako 2

Με την παρουσία 252 ενοριτών-εθελοντών Ενοριακού Ποιμαντικού Έργου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου ώρα 6:00 το απόγευμα στον ισόγειο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής, Ενοριακή Κληρικολαϊκή Σύναξη με θέμα: «Απολογισμός “ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2017” – Προγραμματισμός “ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2018”.

Η Σύναξη άρχισε με προσευχή. Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Ματθαίου, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην τεράστια σημασία του εθελοντισμού για την επιτυχή πραγματοποίηση των πάσης φύσεως ενοριακών εκδηλώσεων.

Επίσης, απένειμε τα εύσημα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στους 130 και πλέον ενορίτες-εθελοντές, οι οποίοι νυχθημερόν προσέφεραν την ανεκτίμητη βοήθειά τους στον τομέα ευθύνης τους, κατά τις πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017".

Τέλος, ανέγνωσε την επιστολή που απέστειλε προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης, διά της οποίας εκφράζει «τας ημετέρας συγχαρητηρίους προσρήσεις δια την άρτιον και υποδειγματικήν διοργάνωσιν των εφετινών εορτίων εκδηλώσεων " ΔΗΜΗΤΡΙΑ", επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου».

Και η επιστολή καταλήγει: «Ωσαύτως μεταφέρομεν την επί τούτοις ευαρέσκειαν του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου ημών, Αρχιεπικσόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ και προτρέπομεν υμάς όπως συνεχίσητε μετά του ιδίου ζήλου όσα θεοφιλή πράττετε έχοντες πάντοτε υπ' όψιν ότι ο Κύριος ευαρέστως δέχεται αυτά ως ευώδες θυμίαμα».

Στη συνέχεια έγινε εκτενής συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθούν οι πνευματικοί θησαυροί που κατέθεσαν με τις υπέροχες και μεστές θεολογικών στοιχείων ομιλίες τους οι αξιόλογοι ομιλητές που συμμετείχαν στα "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017".

Το πρώτο μέρος της Κληρικολαϊκής Συνάξεως ολοκληρώθηκε με την παράκληση από μέρους των Ιερέων του Ναού και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, προς τους άμεσους Συνεργάτες Ενοριακού Ποιμαντικού Έργου, τους ενορίτες-εθελοντές, η μεν Ενορία να διατηρήσει την αρραγή ενότητά της, οι δε ενορίτες τον ιεραποστολικό ζήλο τους και τον ευαγγελικό τρόπο ζωής τους.

Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε την προσφορά γλυκισμάτων σε όλους τους παρευρεθέντας, που επιμελήθηκε ο π. Ευάγγελος και την προβολή ενός πολύ ενδιαφέροντος ντοκυμαντέρ με θέμα: "Ο Άγιος Δημήτριος, ο ιστορικός Ναός του στην Θεσσαλονίκη και τα προσκυνήματα στην κατακόμβη του".

Συνοπτικά τα συμπεράσματα της Κληρικολαϊκής Συνάξεως είναι:

Όλοι οι εθελοντές δόξασαν τον Τριαδικό Θεό, ο οποίος με τις πρεσβείες του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, χάρισε στην Ενορία τόσες μεγάλες πνευματικές δωρεές.

Εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Μακαριώτατο Ποιμενάρχη μας, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ για την συγκινητική πατρική αγάπη του, προς τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη για την αμέριστη συμβολή του στην διοργάνωση και επιτυχία των "ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2017" και προς την Οσιολογιωτάτη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάνου Θεολόγου - Βάγια Θηβών για την παραχώρηση της ιεράς λειψανοθήκης με τα δώδεκα αποτμήματα αγίων λειψάνων, που παρέμεινε στον Ιερό Ναό καθ' όλη την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Επίσης, εξέφρασαν τη χαρά τους και τον ενθουσιασμό τους για τις κατά κοινή ομολογία επιτυχημένες εορταστικές εκδηλώσεις “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017”, όπως απεδείχθη από την πληθώρα των προσκυνητών, οι οποίοι προσήρχοντο καθημερινώς στο Ναό για να συμμετάσχουν στις λατρευτικές και κατηχητικές συνάξεις.

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η ενότητα και οι άρρηκτοι πνευματικοί δεσμοί, που συγκροτούν την πνευματική οικογένεια, την Ενορία.

Ετέθησαν οι πνευματικές βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομηθούν οι επόμενες πολυήμερες ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018”.

enoriako 1

enoriako 1

enoriako 1

enoriako 1

enoriako 1

enoriako 1

Εμφανίσεις: 301146
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: