Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017

ypodoxi kareas 2

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με την δέουσα επισημότητα υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Καρέα την Ιερά και Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου.

Την Τιμία Κάρα κόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μακρυμάλλης Ευβοίας Αρχιμ. Ιάκωβος και την υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ειρηναίο Παναγιωτόπουλο και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά την υποδοχή πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Τιμίας Κάρας εντός του Ιερού Ναού και στην συνέχεια τοποθετήθηκε σε ειδικό προσκυνητάρι στο μέσον του Ιερού Ναού προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών.

Στην συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου τονίζοντας: ''Υποδεχθήκαμε την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου προς Ευλογία, ενίσχυση, βοήθεια και ίαση των πασχόντων, οι οποίοι καθικετεύουν και επικαλούνται την βοήθεια του Θεού δια της δικής του μεσιτείας".

''Εμείς οι πιστοί έχουμε γνώση ότι περιβαλλόμαστε από ένα πλήθος Μαρτύρων, Αγίων δηλαδή ανθρώπων οι οποίοι είναι Μάρτυρες του Θεού βεβαιώνουν δηλαδή τους Ανθρώπους, για την ύπαρξη, την αγάπη, την αγαθότητα, την φιλανθρωπία και την πρόνοια του Θεού. Για όλα αυτά μας βεβαιώνουν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, και με αυτήν συνεχίζουμε τον αγώνα μας'' συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Δανιήλ σημείωσε: ''Με υπομονή αγωνιζόμαστε στα πνευματικά στάδια αναθεωρούντες την έκβαση της αναστροφής αυτών εξετάζοντας δηλαδή την ζωή τους ,μελετώντας τον βίο τους και τα λαμπρά και Άγια έργα τους, μιμούμεθα την πίστη την οποία είχαν. Οι Άγιοι είναι βοηθοί στον πνευματικό μας αγώνα, για να μας υπενθυμίσουν ότι όλα γίνονται για να γίνουμε μάρτυρες και εμείς του αληθινού Θεού.''

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ''Τα λείψανα των Αγίων μας υπενθυμίζουν πρώτον την μετά θάνατον ζωή, δεύτερον την δύναμη του Θεού η οποία ενεργεί δια των ξηρών οστών και τρίτων τα λείψανα των Αγίων και το Σώμα του πιστού ανθρώπου μετέχει στην ζωή και την Σωτηρία και τέλος τα λείψανα γίνονται αφορμή πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως, γιατί φέρνουν τον Άγιο και τον Μάρτυρα ανάμεσα μας, για να μας διδάξει, να μας ενισχύσει πνευματικά και γιαυτό δοξάζουμε τον Θεό και ζητούμε από τους Αγίους να πρεσβεύουν για εμάς στον Θεό.''

Τέλος, να αναφερθεί ότι ανήμερα της Εορτής στον Ιερό Ναό θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301959
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: