Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017

mnhmh milise 11

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Μιά πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ναό Αγ. Παντελεήμονος Κερατσινίου την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017 το απόγευμα.

Αφορμή του εορτασμού η 70η επέτειος των εγκαινίων του Ναού, που συμπίπτει με τα 70α γενέθλια του Προϊσταμένου του Ναού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Εμμανουήλ Καροφυλλάκη.

Επί τη ευκαιρία έγινε η παρουσίαση του πονήματος του π. Εμμανουήλ με τίτλο " Μνήμη μίλησε", πόνημα το οποίο αναφέρετε στην ιστορία του Ναού από το 1923 μέχρι σήμερα.

Συγχρόνως είναι μιά εξομολογητική εξιστόρηση των αγώνων του π. Εμμανουήλ - που βρίσκει για όλους τους προκατόχους του να πει ένα καλό λόγο - στην ενορία ,στον Ναό και στο παρακείμενο Ίδρυμα του προτύπου Γηροκομείου,που συντηρείται με τις προσπάθειες του π. Εμμανουήλ,που εκδαπανάται κυριολεκτικά για την υποδειγματική λειτουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανωτέρω πόνημα προλογίζεται υπό μορφήν επιστολής από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Την εκδήλωση παρουσίασαν Δασκάλες και καθηγήτριες όπου έτυγχαν μαθήτριες του πατρός Εμμανουήλ Καροφυλλάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νικαίας κ. Αλέξιος και Κορωνείας κ. Παντελεήμων, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος και Ερυθρών κ. Κύριλλος.

Επίσης μεταξύ άλλων παρέστησαν ο τέως Υπουργός κ.Αναστάσιος Νεράτζης και ο κ.Δημήτριος Λιτζέρης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου κ. Χρήστος Βρεττάκος, οι Αντιδήμαρχοι .κ.Ευστράτιος Δασαλάκης κ. Γιώτα Περδίκη και κλπ Δημοτικοί Σύμβουλοι,εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βρεττάκος Νικόλαος, ο κ.Ζαχαρίας Ζούπης ,η Βουλευτής του Σύριζα κ.Νίνα Κασιμάτη, Ανώτατοι Στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας κύριοι Γ.Μαστοράκης, κ.Αποστολάκης, η Πρόεδρος του δικτύου ανθρωπιάς και αλληλεγγύης με το Δ.Σ κ.Παρασκευή Μαρινοπούλου, η πρόεδρος της Εταιρείας Γραμμάτων Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού με τα μέλη του Δ.Σ κ.Κοκκίνου Κική, Εκπρόσωποι της Εταιρείας μελέτης προβλημάτων Κερατσινίου κ.Λεοντιάδης Παναγιώτης και Στέλιος Τραϊφόρος, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Κρητών Κερατσινίου και Δραπετσώνας κ.Αντώνιος Κλαουράκης με όλο το Δ.Σ της Ενώσεως, πλήθος Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας,Πειραιώς και Ιλίου και Αχαρνών και Πετρουπόλεως και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της Περιφέρειας μαζί με πιστούς της Ενορίας του Αγίου Παντελεήμονα Κερατσινίου και όχι μόνο καθώς και συνάδελφοι του π.Εμμανουηλ εκπαιδευτικοί από το 7ο Λύκειο Πειραιώς και το 2ο Λύκειο Νικαίας.

Στο τέλος της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαία και Κερατσινίου μετά από θερμό λόγο δια τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού απένειμε σε αυτόν το Χρυσούν Παράσημο των Πατέρων της πρώτης και εβδόμης Οικουμενικού Συνόδου της Ιεράς Συνόδου της Νικαίας.

Έπισης για τον π. Εμαννουήλ μίλησε με θερμό λόγο ο Δήμαρχος Κερατσινίου κ.Χρήστος Βρεττάκος λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο π. Εμμανουήλ στήριξε τον Δήμο Κερατσινίου στο σοβαρό πρόβλημα της ένταξης των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση.

Στην συνέχεια με θερμούς λόγους αγάπης μίλησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π.Εμμανουήλ Σέρβος.

Το αποκορύφωμα της εκδηλώσεως ήταν τα θερμά λόγια της κα Σταματίνας Χρηματοπούλου Λυκειάρχου προκατόχου του Πατρός Εμμανουήλ εις το 2ο Λύκειο Νικαίας, η οποία μίλησε για τα χαρίσματα του και την προσφορά του στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και την αγάπη των μαθητών στο πρόσωπο του.

Μετά την εκδήλωση στον προαύλιο του Ιερού Ναού χώρον επακουλούθησε Κρητικό Γλέντι με πλουσία κρητικά εδέσματα και χορούς με Λαούντα και Λίρες από την Κρήτη.

mnhmh milise 1

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

mnhmh milise 2

Εμφανίσεις: 300977
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: