Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

peristeri agios gerad

Περιστέρι | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με μεγάλη προσέλευση πιστών και λαμπρότητα έγινε σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, η πανηγυρική θεία λειτουργία σήμερα στον νεοεγκαινισθέντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Περιστερίου επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Γερασίμου.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο Αρχιμ. Γεράσιμο Καραμολέγκο, τους συνεφημέριους του Ιερού ναού, καθώς και κληρικούς της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λετουργία παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος, του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Κατά την Θεία Λειτουργία στο δεξιό αναλόγιο έψαλλαν ο πρόεδρος της ΟΜΣΙΕ και Πρωτοψάλτης του καθεδρικού Ι.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου Π. Φαλήρου, κ. Κωνσταντίνος Πολίτης και ο Πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Κατσιούλης.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η χάρη του Αγίου Γερασίμου να φωτίσει όλων τις καρδιές και να χαρίσει καλοστρατιά στο μονοπάτι του καθενός. Εξήρε το έργο του εκκλησιαστικού συμβουλίου και ιδιαίτερα του προϊστένου του ναού Αρχιμ. Γερασίμου Καραμολέγκου με την ευχή «σύντομα και Μητροπολίτης».

Ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Αρχιμανδρίτη Ευδόκιμο Φραγκουλάκη και τον Αρχιμανδρίτη Φιλάρετο για την μεταφορά των Ιερών λειψάνων και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης τους προσέφερε τον σταυρό εγκαινίων του Ιερού ναού.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, προσέφερε λιτή δοχή προς όλους τους συμπροσευχόμενους χριστιανούς.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη "Έτη πολλά" μιας και το κοσμικό του όνομα είναι Γεράσιμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες το απόγευμα έως και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, έχουν τεθεί προς προσκύνησιν των πιστών, η Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα και η δεξιά χείρα της Αγίας Μαρίνας εκ της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου και καθημερινώς θα τελείται Θεία Λειτουργία, Ιερές Παρακλήσεις και Εσπερινός.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 8 το πρωί έως τις 10 βράδυ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301120
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: