Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

agrypnia analipsis 3

Για την Romfea.gr | Αναστάσιος Βόπης


Κατανυκτικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αναλήψεως Νέου Κόσμου όπου τελέσθηκε μοναστηριακή αγρυπνία επί τη ευκαιρία της εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την Θεία Λειτουργία που είχε αρκετά μοναστηριακά χαρακτηριστικά τέλεσε ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός, ενώ έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Χριστοδούλου.

Κάτω από το κατανυκτικό φως των κεριών ο πατέρας Νικόδημος και ο κ. Χριστοδούλου, ένωσαν τις υπέροχες φωνές τους και χάρισαν στους ευλαβείς Χριστιανούς μια απέραντη αγαλλίαση με τα υπέροχα βυζαντινά ακούσματα της βραδιάς.

Προ της απολύσεως ο π. Νικόδημος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Δημήτριο Χριστοδούλου για τον κόπο που έκανε να έρθει από την Θεσσαλονίκη για να παραβρεθεί και να ψάλλει στην αγρύπνια και ανέφερε ότι: «Μέσα από την Βυζαντινή Μουσική αισθανόμαστε αγαλλίαση.

Μέσα από αυτήν την υμνωδία, όπως λέει και ο Μέγας Βασίλειος η υμνωδία αυτήν, είναι η υμνωδία των Αγγέλων».

agrypnia analipsis 1

agrypnia analipsis 1

agrypnia analipsis 1

agrypnia analipsis 1

agrypnia analipsis 1

agrypnia analipsis 1

agrypnia analipsis 1

Εμφανίσεις: 300792
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: