Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

dhmhtria 1

Την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Θεολογία, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου Σιατίστης φιλοξένησε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπου λαμβάνουν χώρα οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017”.

Η Γερόντισσα ανέπτυξε το θέμα «Η έσχατη ελπίδα μας» στο πολυπληθές ακροατήριο που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό.

Στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ των άλλων: “Αν κάνουμε μια αναδρομή στην ιστορική μας πορεία και ως έθνος και ως σώμα της Εκκλησίας μας, θα δούμε ότι η πορεία αυτή δεν ήταν πάντοτε ανοδική και θριαμβική. Υπάρχουν ιστορικές καμπές και υφέσεις που τις παραχωρεί ο Θεός όταν η αλαζονεία του βίου μας και η έπαρση του νου μας, μας απομακρύνει από το θείο θέλημα και μας οδηγεί στην αποστασία και στη συμμαχία με τον κοσμοκράτορα του σκότους του αιώνος τούτου”.
Σε άλλο σημείο ανέφερε: “Όταν δεν λειτουργούμε σύμφωνα με το θείο θέλημα, αλλά πορευόμαστε «εν τοις θελήμασι των καρδιών ημών» και εις βάρος των συνανθρώπων μας, τότε προκαλούμε τη θεία δικαιοσύνη η οποία παρεμβαίνει παιδαγωγικά και επανορθωτικά”.

Η Γερόντισσα ολοκληρώνοντας την ομιλία της είπε: “Με θάρρος λοιπόν ας πλησιάζουμε το θρόνο της χάριτος για να λάβουμε συγχώρεση και χάρη για κατάλληλη βοήθεια «Προσερχώμεθα ουν μετα παρρησίας το θρόνο της χάριτος, ίνα λάβωμεν έλεον και χάριν εύρομεν εις εύκαιρον βοηθείαν» γιατί δεν έχουμε αρχιερέα που δεν μπορεί να μας συμπαθήσει στις ασθένειές μας. «Ου γαρ έχομεν αρχιερέα μη δυνάμενον συμπαθήσαι ταις ασθενείαις ημών». Αυτός είναι η κεφαλή πάσης αρχής και εξουσίας. Αυτός είναι δια του οποίου εκτίσθησαν τα πάντα, είναι, όπως το γράφει η αποκάλυψη του Ιωάννη «(εγώ) το Α και το Ω, (ο πρώτος και ο έσχατος) Αρχή και Τέλος».”

Ακολούθησε το καθιερωμένο “Ενοριακό Αρχονταρίκι” στον ισόγειο χώρο κάτωθεν του Ιερού Ναού, στο οποίο η Γερόντισσα Θεολογία απάντησε στα ενδιαφέροντα ερωτήματα τα οποία της υπέβαλε το πολυπληθές ακροατήριο.

Η 12η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, Μετοχιάρχης της Ιεράς Μονής Αστερίου. 

Έψαλε βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννου Αθανασίου.

dhmhtria 2

dhmhtria 2

dhmhtria 2

dhmhtria 2

dhmhtria 2

dhmhtria 2

dhmhtria 2

dhmhtria 2

dhmhtria 2

dhmhtria 2

dhmhtria 2

Εμφανίσεις: 302212
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: