Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

pathsia

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με αθρόα προσέλευση πιστών τελέστηκε σήμερα, ​Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ​ του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό της οδού Πατησίων.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, κ. Κλήμης πλασιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Μάξιμο Ματθαίο καθώς και πλειάδα Ιερέων ​και Διακόνων ​της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Στη συνέχεια κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Θεοφ. Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του εορτασμού των Αγίων στην Εκκλησία και ιδιαίτερα των Αποστόλων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: ''Οι Άγιοι Απόστολοι είναι οι διδάσκαλοι της Θεϊκής διδαχής, διότι μας παρέδωσαν την ορθή διδασκαλία της Ορθοδόξου Πίστεώς μας''.

''Σήμερα ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας γι' αυτό το φοβερό και μη Ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών, μεθαύριο θα γίνουν διαμαρτυρίες των καθηγητών και των εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας, τα πράγματα δεν είναι καλά, το μάθημα δεν είναι καλό. Εμείς ως Εκκλησία και τις θέσεις μας καταθέσαμε και υπομνήματα υποβάλλαμε, όπως και στο Υπουργό Δικαιοσύνης, για τον νόμο δεν τον χαρακτηρίζω γιατί είμαι μέσα στην Εκκλησία, γι' αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μία γροθιά'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος.

Τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την σημερινή του παρουσία στην ιστορική ενορία του Ευαγγελιστού Λουκά που αριθμεί 150 χρόνια ζωής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300552
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: