Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

agrypnia psixiko 10

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Προεόρτια κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε το βράδυ μεταξύ 12-13 Σεπτεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Ψυχικού.

Της προεόρτιας Ιεράς Αγρυπνίας όπως και κάθε χρόνο προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Συμεών Βολιώτης πλαισιούμενος του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχίμανδρίτη Ιωαννίκιου Κουλιανόπουλου του π. Γεωργίου Χριστοδούλου και του Ιεροδιακόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αφορμή της προεόρτιας ιεράς αγρυπνίας είναι αφενός η εορτή της αποδόσεως του Γενεσίου της Θεοτόκου και αφετέρου η έλευση της Ιεράς Πανηγύρεως του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας το διήμερο 16 και 17 του μηνός Σεπτεμβρίου όπου φέτος στον Μέγα Λαμπρό Εσπερινό θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄.

Στον κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών αναφέρθηκε στην προετοιμασία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού σε συνδυασμό με την μνήμη των τεσσάρων μαρτύρων Σοφίας, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης.

Σε άλλο σημείο τόνισε: "Σταυρός του Χριστού είναι η δυνατότητα υπέρβασης κάθε είδους αγκύλωσης που εγκλωβίζει τον άνθρωπο στο παρελθόν του και η δυνατότητα να γίνει καινή κτίσης ,νέος άνθρωπος ανακαινούμενος με την χάρη του Θεού. Κλειδί αυτής της καινούργιας ζωής που χαρίζει ο Ιησούς Χριστός είναι «η πίστης δια της αγάπης ενεργουμένη». Αυτήν την πίστη, την γεμάτη αγάπη έζησαν και φανέρωσαν μέσα στον κόσμο και η Αγία Σοφία με τις τρείς θυγατέρες της".

Κλείνοντας Αρχιμ. Συμεών υπογράμμισε: "Φυσικά το κλειδί άν κανείς τo κρατά στο χέρι του συνέχεια μπορεί να το χάσει ή να χαλάσει ή να σπάσει γιαυτό τον λόγο χρειάζεται μία κλειδοθήκη, μία κλειδοθήκη η οποία είναι τα μυστήρια της εκκλησίας μας , είναι η μυστηριακή ζωή, όπως το βάπτισμα, η Θεία Κοινωνία, το χρίσμα, το ευχέλαιο ο γάμος,είναι όλα αυτά τα δώρα που μας δίνει η αγάπη του Θεού για να κρατάμε το κλειδί όχι σκουριασμένο αλλά καινούργιο ώστε δηλαδή να κρατάμε την πίστη μας η οποία ενεργείτε με τα έργα της αγάπης''.

Αυτή λοιπόν την καινή κτίση καλείτε ο άνθρωπος να γευτεί στην ζωή του , να αξιοποιήσει την ευκαιρία που την οποία μας δίνει η αγάπη του Θεού καθώς ανεβαίνει στον σταυρό για να πάψουμε να είμαστε παλαιοί άνθρωποι και να γίνουμε νέοι ,ανακαινούμενοι , αναστημένοι ,πραγματικά χαρούμενοι άνθρωποι.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Αναλόγιο του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Ψυχικού πλαισίωσε πολυμελής χορωδία υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη Κολωνακίου κ. Γεωργίου Δεμελή.

Πρίν την απόλυση ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχίμ. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και για την φετινή παρουσία του στον Ιερό Ναό και του ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει δύναμη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301190
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: