Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

plaka 9

Με την παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αυτής Πρωτοπρ. Αδαμαντίου Αυγουστίδη, κληρικών και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου στον αύλειο χώρο του ιστορικού και υπο ανακαίνιση Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, επί της οδού Κυδαθηναίων στην περιοχή της Πλάκας εκδήλωση με θέμα: "Ο Ελληνισμός και η Παράδοσή του".

Οι υπεύθυνοι του "Απολλωνίου Ωδείου" το οποίο εδρεύει επί της οδού Αριστοτέλους 69, Χριστίνα και Ιωάννης Δέλλιος,μαζί με τον διευθυντή του τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής Χρήστο Τσιαμούλη, παρουσίασαν μουσικά έργα και τραγούδια ελλήνων συνθετών της Μικράς Ασίας.

Την ερμηνεία των τραγουδιών είχε η εξαιρετική τραγουδίστρια Αικατερίνη Κουλλιά. Στην εκδήλωση έλαβε επίσης μέρος η χορευτική ομάδα νέων του Χαράλαμπου Πανικίδη, οι οποίοι και παρουσίασαν Μικρασιατικούς χορούς με μεγάλη επιτυχία.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης χαιρέτισε την έναρξη της σεμνής εκδηλώσεως αναφερόμενος στη μεγάλη αξία της ιστορικής μνήμης και της παρακαταθήκης του μαρτυρίου των Αγίων Ιερομαρτύρων και Μαρτύρων της Μικρασιατικής καταστροφής.

Επαίνεσαι το πλήθος του κόσμου το οποίο ήταν απο νωρίς συγκεντρωμένο στον Ιστορικό Ιερό Ναό διότι, αφενός μεν δίνει το ηχηρό παρόν σε εκδηλώσεις τιμής, σεβασμού και αξίας στον πολιτισμό και στην θυσία των Μικρασιατών Μαρτύρων, αφετέρου δε διατηρεί τον ενοριακό εργώδη παλμό παρά το πλήθος των δυσχερειών της δεκάχρονης και πλέον ανακαινιστικής περιόδου του κτίσματος του Ιερού Ναού.

Η εκδήλωση Μνήμης και Σεβασμού στον μαρτυρικό Ελληνισμό της Μικράς Ασίας διήρκησε δύο ώρες.

Στο διάστημα αυτό, τα τραγούδια και οι χοροί που παρουσιάστηκαν μετέφεραν με συγκίνηση τους παρισταμένους στα αγιασμενα, χώματα της Μικράς Ασίας και στην παράδοση που καρποφόρησε και καρποφορεί άνθη πολιτισμού και πίστεως στον Χριστό και στους Αγίους της Εκκλησίας Του.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπης Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη καθώς και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Αδαμάντιο Αυγουστίδη διότι με την τιμητική παρουσία τους ενδυναμώνουν τις ενοριακές δράσεις του υπό ανακαίνιση Ιερού Ναού.

Παρακάλεσε δε τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο να διαβιβάσει στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τον σεβασμό, την αγάπη και τις ευχαριστίες όλων των μελών της ιστορικής ενορίας και των εκκλησιαζομένων στον Ιερό Ναό διότι στους χαλεπούς χρόνους της ανακαινίσεως, με τα ποικίλα προβλήματα και τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που αναφύονται συχνά, συμπαρίσταται Πατρικά,στοργικά και αποτελεσματικά.

Τέλος ευχαρίστησε όλους του συντελεστές της εκδηλώσεως καθώς και τους παρευρισκομένους ενορίτες και φίλους της ιστορικής ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος- του Κωττάκη.

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

Εμφανίσεις: 300695
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: