Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

apodosi koimiseos 122

Αφίδνες | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 22 Αυγούστου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στις Αφίδνες.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Τιμόθεο Αναγνωστάκη και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανέλυσε τους στίχους του Δοξαστικού «δοξολογίαις τε ἀνυμνήσωμεν, τὸ σεπτὸν καὶ ἅγιον σῶμα, τὸ χωρῆσαν τὸν ἡμῖν ἀθεώρητον καὶ Κύριον.»

''Ο Θεός είχε ένα προαιώνιο σχέδιο, Αυτός ο αθεώρητος να γίνει θεωρητός, δλδ. ορατός από τους ανθρώπους και όχι μόνο αυτό, αλλά να γίνει και όμοιος με τους ανθρώπους'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

''Η τιμή στην Παναγία μας διαβιβάζεται κατευθείαν σ' Αυτόν που την αγίασε και την έκανε κατοικητήριο της υπάρξεώς Του της τελικής, του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και για αυτό τον λόγο την τιμούμε με αυτό τον τρόπο. Είναι η δικιά μας προσφορά, το κέλυφος που εμείς δώσαμε στον Θεό για να μπορέσει να Σαρκωθεί, να μπορέσει να γίνει άνθρωπος και να δώσει την σωτηρία σε όλο το ανθρώπινο γένος'' τόνισε σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ιλίου.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Πέτρο Θεοδοσίου.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα γραφικά δρομάκια των Αφιδνών, παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Στην Λιτανεία την Εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου συνόδευσε το τμήμα εθελοντών Πυρασφάλειας Αφιδνών και η φιλαρμονική μπάντα.

Τέλος να σημειωθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301580
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: