Γράφτηκε από τον/την . Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

serres 5

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Παναγίας στην τοπική Εκκλησία των Σερρών και ειδικώς στην ομώνυμη ενορία της πόλεως των Σερρών.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής, τελέσθηκε η Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον ως άνω εορτάζοντα Ιερό Ναό.

Στις ευλογημένες στιγμές της λειτουργικής ευχαριστιακής Συνάξεως, προστέθηκε και η χαρά της εις Διάκονον Χειροτονίας του ευσεβούς νέου της τοπικής Εκκλησίας κ. Μηνά Μπάλιου.

Ο Σεβασμιώτατος απένειμε επίσης το οφφίκιο του Αρχιδιακόνου στον Διάκονο π. Πορφύριο Μπαρμπούτη.

Επαίνεσε επίσης το κατά πάντα φιλότιμο και καρποφόρο έργο του Προϊσταμένου του Ι.Ν. Αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ Παλιούρα και των συνεργατών του, κληρικών και λαϊκών στον πνευματικό, λειτουργικό και φιλανθρωπικό τομέα της πολυανθρώπου αυτής ενορίας της πόλεως.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικώς, κάθε ευλογία του αγίου Θεού και επικαλέσθηκε την κραταιά προστασία της Παναγίας μας στη ζωή των πιστών και προσκυνητών που συνέρευσαν ως ένα <<ανθρώπινο ποτάμι πίστεως και ελπίδος>> και εφέτος για να ανάψουν το κερί της ευλαβείας τους, να πραγματοποιήσουν το τάμα τους και να ασπασθούν την εικόνα της Παναγίας μας, την οποία στόλισαν με τα άνθη του σεβασμού, της τιμής και της αγάπης τους.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Ποιμενάρχης των Σερρών για τον <<βαρύ πειρασμό>> των πυρκαγιών που πλήτει την χώρα μας τις τελευταίες ημέρες και ευχήθηκε η Παναγία μας να απλώσει το ιερό μαφόριον Της και να αποσοβήσει γρήγορα την δύναμη του πυρός και να παρηγορήσει τους αδελφούς μας που επλήγησαν απο την καταστροφική δύναμη της φωτιάς, στην Αττική, την Ζάκυνθο, την Ηλεία, τα Κύθηρα και σε άλλα μέρη της πατρίδος μας.

serres 1

serres 1

serres 1

serres 1

serres 1

serres 1

serres 1

Εμφανίσεις: 301277
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: