Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

mesologgi 4

Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr


Με κατάνυξη και εν μέσω καταιγίδας και κεραυνών πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στο ομώνυμο εκκλησάκι της λίγο έξω από το Μεσολόγγι, στα Ρέτσινα.

Ιερουργούντους του πατρός Δημητρίου Κολοκούρα νέου εφημερίου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρως Χριστού Αγριλιάς Μεσολογγίου καθώς και αρκετών πιστών που αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες λίγο μετά τις 19:00 της Κυριακής 16 Ιουλίου 2017 ήχησε πανηγυρικά η καμπάνα του εξωκλησιού της Αγίας Μαρίνας.

Μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκαν κεράσματα στους παρευρισκόμενους και αύριο το πρωί 17 Ιουλίου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Αγίας.

Την Αγία την βλέπουμε πολλές φορές να εικονίζεται με ένα σφυρί στο χέρι και με το άλλο της χέρι να κρατά έναν άσχημο ανθρωπόμορφο σκύλο με κέρατα δαίμονα και να τον χτυπάει μη δίνοντας σημασία και μη γνωρίζοντας το γιατί.

Η Αγία (σε ηλικία 15 μόλις ετών) όταν παραδόθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα όταν αντιλήφθηκε πως είχε βαπτισθεί χριστιανή) στον έπαρχο της Αντιόχειας ο οποίος την βασάνισε και την έκλεισε σε ένα μπουντρούμι στο οποίο η Αγία ακλόνητη στην πίστη της προσευχόταν αδιαλείπτως στον Θεό και Λυτρωτή της που της έδινε κουράγιο και δύναμη να υπομείνει τα φρικτά βασανιστήρια που την υπέβαλαν.

Εκεί στο κελί της φυλακής και καθώς η Αγία προσευχόταν, μανιασμένος ο διάβολος εμφανίζεται μπρός της με την μορφή τεράστιο δράκοντος και ανοίγοντας το στόμα του στράφηκε εναντίον της για να την κατατρομάξει, η Αγία όμως με θέρμη επικαλέσθηκε το όνομα του Ιησού Χριστού και ξάφνου ο δράκος μετατράπηκε σε έναν κακάσχημο ανθρωπόμορφο σκύλο και παίρνοντας ένα σφυρί που βρισκόταν εκεί τον χτύπησε στο κεφάλι κ αν και προσπάθησε και δεύτερη φορά ο διάβολος να την εκφοβίσει δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή ενώ η Αγία μετά από νέους βασανισμούς και στο τέλος αποκεφαλίσθηκε παίρνοντας με το στεφάνι του μαρτυρίου την δόξα του Κυρίου της και Λυτρωτή μας.

Με αυτήν την νίκη της επί του δαίμονα λίγο πριν το μαρτυρικό της τέλος η Αγία έχει κάνει και πολλά θαύματα σε δαιμονισμένους θεραπεύοντας τους από αυτό το μαρτύριο της κατοχής της ζωής τους από δαιμονικά πνεύματα.

Ακλόνητη στην πίστη της και στις αξίες της, παρά το νεαρό της ηλικίας της, οπλισμένη με θάρρος και υπομονή προς τον νυμφίο της Χριστό η Αγία διαχρονικά μιας και κάνει αισθητή την παρουσία της μέχρι και σήμερα αφού ο ίδιος ο Χριστός την περιέλουσε με Θεία λάμψη μπορεί να αποτελεί πρότυπο αλλά και παρηγορία των δικών μας ψυχών.

Αγία του Θεού πρέσβευε υπέρ τον τιμούντων Σε..!!

mesologgi 1

mesologgi 1

mesologgi 1

mesologgi 1

mesologgi 1

mesologgi 1

mesologgi 1

mesologgi 1

mesologgi 1

mesologgi 1

Εμφανίσεις: 301105
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: