Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

bryoylon 4

Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Νεκταρίου του εκ Βρυούλων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας όπου φυλάσσεται απότμημα από το ιερό Λείψανο του αγίου και η θαυματουργός εικόνα του.

Το πρωί της Τρίτης 11 Ιουλίου τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Κωνσταντίνου με την συμμετοχή Κληρικών της Ι.Μητροπόλεως και των Πατέρων του Ναού.

Για τον βίο και το μαρτύριο του αγίου ενδόξου Νεομάρτυρα Νεκταρίου ομίλησε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ηλιάκης.

Ακολούθησε εκκλησιαστική δοχή στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Να σημειωθεί ακόμα ότι σήμερα 11 Ιουλίου ο Γέροντας Μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος εορτάζει τις επετείους της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του κατά το έτος 1954 και της Ενθρονίσεως του εις την Ι. Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κατά το έτος 1994, την οποία Θεαρέστως εποίμανε μέχρι του έτους 2014 απολαμβάνων έκτοτε του σεβασμού της αγάπης και τιμής του Διαδόχου του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Ι. Μητροπόλεως.

bryoylon 1

bryoylon 1

bryoylon 1

bryoylon 1

Εμφανίσεις: 300852
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: