Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

agia kiriaki 122

Λαμπρό πανηγυρικό λατρευτικό τετραήμερο πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Χαριλάου, εν όψει της Ιεράς Πανηγύρεως του Ιερού Ναού από τις 4 έως και τις 7 Ιουλίου 2017.

Το απόγευμα της 4ης Ιουλίου τελέστηκε Εσπερινός και Ιερόν Ευχέλαιον για την πνευματική προετοιμασία των πιστών.

Το βράδυ της 5ης Ιουλίου τελέστηκε Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία όπου τελέστηκε το Μικρό Απόδειπνο μετά των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, Εσπερινός, Όρθρος μετά των Εγκωμίων προς την Αγία Μεγαλομάρτυρα Κυριακή και στη συνέχεια Θεία Λειτουργία με κατάνυξη.

Το απόγευμα της 6ης Ιουλίου, παραμονή της εορτής της Αγίας Κυριακής, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο της ημέρας, αναφερόμενος στην εορτή και τιμή προς την Αγία Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Κυριακή.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Πολιτείας καθώς και πλήθος πιστών που κατέκλεισαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού τελέστηκε η χειροτονία εις τον βαθμόν του πρωτοπρεσβυτέρου του π. Θεμιστοκλή Στόικου, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου, καθώς και τρεις χειροθεσίες Αναγνωστών για να διακονήσουν στο Ιερό Βήμα και στο Ιερό Αναλόγιο.

Το πρωί της 7ης Ιουλίου, ανήμερα της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Αθληφόρου Κυριακής, τελέστηκε πολυιερατικό Συλλείτουργο με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ιερουργούντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. π. Ιακώβου Αθανασίου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Παναγιώτατο και κήρυξε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας.

Τέλος, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Αρχιμ. π. Ραφαήλ Κολέτσας, ευχαρίστησε τον π. Ιάκωβο και όλους τους ιερείς και όλο τον κόσμο που παρευρέθησαν στην Ιερά Πανήγυρη.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας τελέστηκε Μεθέορτος Εσπερινός μετά της Ιεράς Παράκλησης και των Χαιρετισμών της Αγίας Κυριακής και ακολούθως η Ιερά Λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Κυριακής στους δρόμους της ενορίας.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι καθ' όλη τη διάρκεια όλων των Ακολουθιών του τετραημέρου τέθηκαν σε προσκύνηση η Ιερά Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα της Αγίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 300854
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: