Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

ag loukas iatros 17

Χαριλάου | Κωνσταντίνος Τζιαφέρης


Τετραήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Χαριλάου, 8-9-10 και 11 Ιουνίου, καθώς πανηγύριζε το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Συγκεκριμένα στις 8 του Ιουνίου τελέστηκε εσπερινός και Ιερά παράκληση εις την Παναγία την επικαλουμένην «Αξιον Εστί».

Στις 9 Ιουνίου, το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα Εσπερινός και Ιερά παράκληση στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό αμέσως μετά ακολούθησε η Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία προς τιμή της Παναγίας του Άξιον Εστί και του Αγίου ενδόξου Λουκά του Ιατρού όπου προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Τζιαφάς όπου στην Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε Πανηγυρικός Όρθρος μετά των Εγκωμίων του Αγίου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας, τέθηκαν σε προσκύνηση, το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού και της Παναγίας Άξιον Εστί που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό με πλήθος κόσμου και με κατάνυξη.

Στις 10 Ιουνίου το πρωί τελέστηκε Όρθος και Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και το Ιερόν Ευχέλαιο για την πνευματική προετοιμασία των πιστών.

Στις 11 Ιουνίου τελέστηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Αξιόν Εστί και του χαριτόβρυτου Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Το απόγευμα τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Λουκά του Ιατρού αμέσως ακολούθησε η εκδήλωση των παραδοσιακών χορών στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Να σημειωθεί ότι οι ακολουθίες τελέστηκαν με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Όπως επίσης να αναφερθεί ότι στο Λατρευτικό Τετραήμερο εκδηλώσεων παρέστησαν εκπρόσωποι της Πολιτείας και του Στρατού, καθώς και πλήθος κόσμου από όλη την Θεσσαλονίκη προς ευλογία όλων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301227
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: