Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

karitsi 20

Κυριακή της Σαμαρείτιδος 14 Μαΐου 2017, εορτάστηκε με λαμπρότητα η μνήμη της Σαμαρείτιδος, στόν Ιερό ναό Αγίου Γεώργιου Καρύκη (Καρύτση), στην ομώνυμη πλατεία στην Αθήνα.

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου, στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Νικόλαο Ιωαννίδη καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών παρόντων και άλλων ιερέων.

Στην Θεία Λειτουργία επάξια κράτησε η Χορωδία του Αγίου Γεωργίου Καρύτση «Θεμιστοκλής Πολυκράτης» τη μελωδική εκκλησιαστική ψαλτική υπό τον μαέστρο: Νικόλαος Βάλσαμο. Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του ναού τον Πρεσβύτερο π. Λουκά Ατίνα, ο οποίος υπηρετεί την εκκλησία με πολλή αγάπη και φόβο Θεού.

Ο π. Λουκάς κατάγεται από το Καμερούν και διακονεί στον ως άνω ναό επί 14 χρόνια, είναι πτυχιούχος του τμήματος κοινωνικής θεολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τομέα Θρησκειολογίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας.

Να σημειωθεί ότι ο π. Λουκάς υπήρξε πνευματικό τέκνο του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου Ζ', ο οποίος τον είχε δίπλα του από 11 ετών μέχρι το τραγικό θάνατο του στις 11 Σεπτεμβρίου 2004.

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

karitsi 1

Εμφανίσεις: 301778
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: