Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

agia maria ypodoxi 48

Νέα Φιλαδέλφεια | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 13 Μαΐου η υποδοχή του άφθαρτου χεριού της Μυροφόρου Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και του Τιμίου και Ζωοποιού Ξύλου από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα Ιερά Σεβάσματα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Τιμόθεο Ηλιάκη και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι στην υποδοχή παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αντιδήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων.

Μετά το πέρας της υποδοχής τελέστηκε δέηση ενώ τα Ιερά Σεβάσματα τοποθετήθηκαν σε ειδικό προσκυνητάρι στο μέσον του Ιερού Ναού προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών.

''Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχόμαστε σήμερα τα ιερά σεβάσματα τα οποία ήρθαν από την Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Αγίου 'Ορους για να μας αγιάσουν και να μας ενισχύσουν, να ενισχύσουν την Εκκλησία μας, τους πολίτες'' ανέφερε μεταξύ άλλων στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και ευχήθηκε σε εκείνον αλλα και στην ελληνική πολιτεία το κουράγιο το οποίο χρειάζεται για να συνεχίσει τον αγώνα της σε μία περίοδο με πάρα πολύ μεγάλους πειρασμούς και προκλήσεις.

Να σημειωθεί ότι τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή τίμησε ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης,  προσφέροντάς του μία εικόνα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Στην συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενου από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέλος τα Ιερά Σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό μέχρι την Τετάρτη 17 Μαΐου, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 303111
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: