Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

pathoi 41

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Κατάνυξη, συγκίνηση, θρήνος. Με ανάμεικτα συναισθήματα χαρμολύπης εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου νέας παραλίας Θεσσαλονίκης για να συμμετέχουν στην Ακολουθία των Αγίων Παθών και να τιμήσουν τον Εσταυρωμένο.

Λύπη για τα Πάθη του Κυρίου και τα όσα υπέμεινε στο Σταυρό με τη θέλησή Του και χαρά για την Ανάσταση που ακολουθεί και λυτρώνει τον άνθρωπο από την αμαρτία.

Σήμερον επιτελούμε τα Άγια και σωτήρια και φρικιαστικά Πάθη του Κυρίου. Θυμόμαστε δηλαδή τα φτυσίματα, τα χτυπήματα στο πρόσωπο και στον αυχένα, τις βρισιές, τα κοροϊδευτικά γέλια, την κόκκινη χλαίνη, το καλάμι, το σφουγγάρι, το ξύδι, τα καρφιά, τη λόγχη. Και κυρίως το Σταυρό και το θάνατο, τα οποία για μας με τη θέληση Του καταδέχθηκε.

Ακόμα θυμόμαστε και τη σωτήρια ομολογία, που έκανε πάνω στο σταυρό ο καλοπροαίρετος ληστής, που σταυρώθηκε μαζί Του, ειπών το περίφημο: «Μνήσθητί μου, Κύριε, όταν έλθης εν τή βασιλεία σου».

Άνθρωποι κάθε ηλικίας υπερπλήρωσαν τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου και προσκύνησαν τα Πάθη του Σωτήρα ημών Ιησού Χριστού, καταθέτοντας το δάκρυ τους, την προσευχή τους και λίγα λουλούδια.

Τα 12 Ευαγγέλια, οι συγκλονιστικοί ύμνοι και τα τροπάρια δημιούργησαν μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα ενώ τα μεστά και περιεκτικά λόγια του πατρός Μακαρίου για τη Σταυρική θυσία άγγιξαν τις καρδιές όλων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300937
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: