Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 02 Απριλίου 2017

test 176

Νέα Σεπόλια | Τηλέμαχος Παππάς


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 2 Απριλίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέων Σεπολίων.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, από το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Να αναφερθεί ότι οι πιστοί είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν και την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου προστάτου των Καρκινοπαθών, η οποία φυλάσσετε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη κοντά στη Χαλκίδα.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή, καθώς και στον Άγιο Παρθένιο όπου η Κάρα του ήταν εντός του Ναού.

Επίσης αναφέρθηκε ότι τα πάντα γίνονται για την αλλαγή εξουσίας και αυτό μας διδάσκει η ιστορία, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν μαθαίνουμε και δεν έχουμε καταλάβει ότι οι χριστιανοί μέχρι σήμερα βασανίζονται και μαρτυρούνε.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης, αναφέρθηκε στον Άγιο Παρθένιο, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη ευλογία για εμάς η μεταφορά της Τιμίας Κάρας στο Ναό.

Τέλος ο π. Χερουβείμ μίλησε με επαινετικά λόγια για τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο ειλικρινή, απλό και ξεχωριστό που κοσμεί την Εκκλησία της Αλεξανδρείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301617
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: