Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 02 Απριλίου 2017

prebezis xrisostomos proti 1

Ν. Ψυχικό | Αθανάσιος Θανόπουλους


Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Ε' Κυριακή των Νηστειών η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο και τους συνεφημερίους του Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη και τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και αναφέρθηκε στη βάση και το θεμέλιο της κατά Χριστόν ζωής, που είναι το διακονικό και θυσιαστικό ήθος.

''Πρώτο και κορυφαίο παράδειγμα είναι ο Χριστός, Εκείνος μας δίνει το παράδειγμα. Το μέτρο της αγάπης μας το δίνει ο ίδιος ο Χριστός και αυτό το μέτρο έχει κυρίαρχο χαρακτηριστικό την θυσία. Αγάπη χωρίς θυσία δεν υπάρχει, για να αγαπάς κάποιον πρέπει να θυσιάσεις κατι χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Εκκλησία με πολύ σοφία και μαεστρία μας φτάνει στην σημερινή αλήθεια και μας προετοιμάζει μέσα από την Μεγάλη Τεσσαρακοστή για την Ανάσταση του Κυρίου.

''Πολλά συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κάποιος από το γεγονός ότι χρειάζεται θυσία αν θέλουμε να έχουμε πραγματική αγάπη. Η οικογένεια, δεν χρειάζεται πάντα η εξουσία ή η βία για να μπορεί κάποιος να είναι πρωτος μέσα στην οικογένεια, αλλά όπως έλεγε και ο Άγιος Παΐσιος σε ένα ζευγάρι να γίνουν εκείνοι Άγιοι για να παραδειγματιστούν τα παιδιά τους'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Πρεβέζης.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία να ιερουργήσει σήμερα στον περικαλλέστατο Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας αλλά και τον Προϊστάμενο Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο και τους συνεφημερίους του για την πρόσκληση και τους ευχήθηκε καλή δύναμη για να συνεχίζουν το έργο τους στην ενορία.

Τέλος από την πλευρά του ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο για την αποδοχή της πρόσκλησης και του ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει δύναμη στα Αρχιερατικά του καθήκοντα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301893
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: