Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 01 Απριλίου 2017

methexi 46

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Σε ένα μουσικό υμνολογικό οδοιπορικό στη χαρμολύπη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος "ταξίδεψαν" το εσπέρας του Σαββάτου 1 Απριλίου 2017 όσοι βρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, παρακολουθώντας την εκδήλωση με τίτλο "Τα Πάθη τα σεπτά".

Οι πιστοί που κατέκλυσαν τον περικαλλέστατο Ιερό Ναό προσέγγισαν βήμα προς βήμα το πάθος του Κυρίου, την αγάπη Του προς τον άνθρωπο και τις δοκιμασίες που υπέστη απ' αυτόν. 

Ο βυζαντινός εκκλησιαστικός χορός "Φώτιος ο Μέγας" με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του ως άνω Ιερού Ναού κ. Στυλιανό Ζαχαρίου έψαλλε κατά θαυμαστό τρόπο τροπάρια και ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, αποδίδοντας άριστα τον θεολογικό λόγο.

Άλλωστε, η μουσική έκφραση, η ποιητική έξαρση, η λειτουργική γλώσσα με τον ιεροπρεπή λόγο και προπαντώς η θεοσέβεια αποτελούν τη δύναμη της Εκκλησίας τη Μ. Εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας ιχνειλατείται η πορεία προς τα έσχατα.

Προηγήθηκε ομιλία οικοδομής από τον εφημέριο του Ναού Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεοδόσιο Αργυρόπουλο περιγράφοντας περιεκτικά τα όσα θα βιώσουμε τις Άγιες αυτές ημέρες με κορύφωση την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο φοιτητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ κ. Παπαχρήστος ενώ με τον θεολογικό του λόγο πλαισίωσε τους βυζαντινούς ύμνους ο θεολόγος κ. Ηλίας Μογλενίδης, Κατηχητής του Ιερού Ναού.

Οι πιστοί που ωφελήθηκαν από την πνευματική αυτή μέθεξη στήριξαν παράλληλα το ενοριακό συσσίτιο του Ναού προσφέροντας τρόφιμα από το περίσσευμά ή το υστέρημά τους αντί εισιτηρίου.

Θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης εξέφρασε εκ των Πατέρων του Ναού ο Αρχιμ. π. Μακάριος Τσιμέρης, μεταφέροντας τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Εμφανίσεις: 301691
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: