Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

tinos-kataniktikos-8

Με την ευλογιά του Σεβασμιωτάτου Μητροολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με κατάνυξη τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Γ' Κυριακής των Νηστειών κατά τον οποίο εψάλλησαν και οι Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό.

Της ιεράς Ακολουθίας προέστη και ομίλησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Γέροντας του Ιερού Κελίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Σκήτης Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα «Σιωπή, θλίψις, Στενοχωρία και Πειρασμοί».

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο και τους συμμετέχοντες, όλο τον Κλήρο της ιεράς νήσου, τον Έπαρχο Τήνου κ. Ι. Γιαγιά, τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος κ. Π. Ράλλη, τον Λιμενάρχη Τήνου κ. Βασ. Αποστολόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Εμμ. Σώχο, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, τον Πολιτευτή των Κυκλάδων κ. Χρ. Πολατσίδη, Προέδρους Συλλόγων και Φορέων του νησιού και τους ευσεβείς Χριστιανούς που συνέρρευσαν από όλο το νησί αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί, των ιεροψαλτών στο δεξιό αναλόγιο υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη και των Κληρικών της Ιεράς Νήσου υπό τη διεύθυνση του Ιερολ. Αρχιδιακόνου Αντωνίου Τζανουλίνου στο αριστερό, αποδίδοντας τα μουσικά μέλη κατά τρόπο λιτό και κατανυκτικό.

Στο τέλος του Εσπερινού προσκύνησαν όλοι τον Τίμιο Σταυρό ενώ διενεμήθη βιβλίον πνευματικού περιεχομένου, το οποίο προσεφέρθη ως ευλογία δαπάναις της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ.

Φωτογραφίες: Χρίστος Τουφεκλής

tinos-kataniktikos-1

tinos-kataniktikos-2

tinos-kataniktikos-3

tinos-kataniktikos-4

tinos-kataniktikos-5

tinos-kataniktikos-6

tinos-kataniktikos-7

tinos-kataniktikos-9

tinos-kataniktikos-10

tinos-kataniktikos-11

tinos-kataniktikos-12

tinos-kataniktikos-13

tinos-kataniktikos-14

tinos-kataniktikos-15

tinos-kataniktikos-16

tinos-kataniktikos-17

tinos-kataniktikos-18

tinos-kataniktikos-19

tinos-kataniktikos-20

tinos-kataniktikos-21

tinos-kataniktikos-22

Εμφανίσεις: 301949
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: