Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

agia-sophia-7

Πηγή: Romfea.gr


Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού μίλησε, κατά τον Δ' Κατανυκτικό Εσπερινό, ο Πρωτοαύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, προσκεκλημένος του Προϊσταμένου του Ιερού ναού Αρχιμ Ιωαννικίου Κουλιανοπούλου.

Ο π. Νικόδημος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: ''Η λατρεία της βίας.''

Συγκεκριμένα, αναζητώντας την προέλευση της βίας, σημείωσε ότι μέχρι τη στιγμή που εξαπατήθηκε η Εύα απο τον όφι, η βία είχε δαιμονική προέλευση, ενώ κατόπιν εγκαταστάθηκε στην ανθρώπινη φύση και μάλιστα σε όλες τις εκφάνσεις της.

Στη συνέχεια ο Αρχιμ. Νικόδημος ανέπτυξε μορφές άμεσης και έμμεσης κοινωνικής βίας που διαπερνούν την καθημερινή ζωη του σύγχρονου Χριστιανού, εκουσίως ή ακουσίως, και που τελικά οδηγούν στη μετάλλαξη του σε εκούσιο ή ακούσιο βιαστή της Βασιλειας του Θεού.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Χαλκίδος π. Νικόδημος κατέληξε τονίζοντας ότι ο άνθρωπος δεν ειναι δυνατόν να είναι, απο τη φύση του, συνιφασμένος με την έννοια της βίας και ότι το εισιτήριο εισόδου στη Βασιλεία του Θεού δεν είναι οι καταστάσεις που ο άνθρωπος βιώνει αλλα ο τρόπος που τις βιώνει.

Τέλος ο π. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε τον ομιλητή για την αποδοχή της προσκλήσεως, ενώ ο π. Νικόδημος τόνισε την πολυετή γνωριμία τους και ευχήθηκε στο πλήρωμα της ενορίας καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαροκοστής και καλή Ανάσταση.

agia-sophia-1

agia-sophia-2

agia-sophia-3

agia-sophia-4

agia-sophia-5

agia-sophia-6

agia-sophia-8

agia-sophia-9

agia-sophia-10

Εμφανίσεις: 300720
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: