Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

agia-triada-aigaleo-44

Αιγάλεω | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Β' Κυριακή των Νηστειών η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αιγάλεω.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή της θεραπείας του παραλυτικού της Καπερναούμ, και επίσης αναφέρθηκε στις αρετές της καλοσύνης και της συμπόνιας.

''Με την προσφορά και την συμπόνια η ζωή των ανθρώπων πάντοτε παίρνει ένα σημαντικό νόημα. Δεν γνωρίζουμε ποιοι ήταν αυτοί οι φίλοι του Ευαγγελίου που μετέφεραν τον παραλυτικό όμως ήταν φίλοι αληθινοί γιατί έμειναν πιστοί στον καιρό της δοκιμασίας και της δυστυχίας του φίλου τους'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Προκόπιος.

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος τόνισε: ''Συμπόνια σημαίνει θυσία και καλή καρδιά, αυτά είναι στοιχεία τα οποία σήμερα δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό απουσιάζουν από την σύγχρονη εποχή μας, γιατί η εποχή μας χαρακτηρίζεται σαν εποχή ατομισμού και γενικής αδιαφορίας.''

''Ο σημερινός άνθρωπος αδιαφορεί, δεν ρίχνει μια ματιά αγάπης και φιλανθρωπίας στους πονεμένους και τσακισμένους από τα βάσανα της ζωής. Οι πιο πολλές πόρτες είναι κλειστές στην αγάπη. Διπλοκλειδωμένες με τα σιδερένια κλειδιά της φιλαυτίας είναι οι πόρτες των ανθρώπων'' συμπλήρωσε ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε: ''Πρέπει να ανοίξουμε την καρδιά μας και να δώσουμε αγάπη, να μιμηθούμε τον Χριστό, αλλά ακόμη να μιμηθούμε και αυτή την ευγενική πράξη των τεσσσάρων φίλων του παραλυτικού της Καπερναούμ''.

Να αναφερθεί ότι στον Ιερό Ναό τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννη του Μονεμβεσιώτου, το οποίο παραχώρησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος από την Ι.Μ. Βουλκάνου.

Στην συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Πέτρος Χαλούλος ευχαρίστησε τον Θεφιλέστατο για την παρουσία του και του ευχήθηκε με τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου του Μοναμβεσιώτου να ολοκληρώσει την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και να προσκυνήσουμε το Άγιο Πάσχα.

Τέλος από την πλευρά του ο Θεοφ. Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, και ευχήθηκε στους πιστούς καλό υπόλοιπο Μεγάλης Τεσσαρακοστής τονίζοντας ότι: ''Ο Άγιος Ιωάννης ο Μονεμβασιώτης έδωσε στα 15 του χρόνια την ζωή του για τον Χριστό, εμείς τί δίνουμε, αυτό είναι το ερώτημα''.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301020
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: