Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

theoupoleos-19

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος ακτής Θερμαϊκού της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, τελέστηκε η Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του ως άνω Ιερού Ναού.

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Θεοφιλέστατος έψαλλε τους χαιρετισμούς έμπροσθεν της Ιερής Εικόνας της Παναγίας και ωμίλησε για τη χαρά και για τους χαιρετισμούς προς την Μητέρα πάντων των Χριστιανών.

"Χαίρε" είναι η αγγελική προστακτική του Αγγέλου στη Θεοτόκο, αλλά και η μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας, διά της Θεοτόκου, προς τον άνθρωπο. Γιατί αυτή η χαρά διά της Θεοτόκου που είναι "χαράς δοχείου", είναι η μελλοντική και αιώνια παρουσία της Εκκλησίας, που πανηγυρίζει την Παναγία, το "δοχείον της χαράς".

Και σ' αυτό το πανηγύρι της χαράς, προσκαλεί "άπαντας τους γηγενείς", όλους τους ανθρώπους. Δεν κρατάει τη χαρά για τον ευατό της. Δεν είναι μόνο κόρη της χάριτος, είναι και μητέρα της. Δεν δέχθηκε μόνο το "χαίρε", το στέλνει και σ' όλους τους πιστούς. Αυτό είναι το μεγαλείο της" τόνισε μεταξύ των άλλων στην ομιλία του προς το πυκνό εκκλησίασμα.

Σε άλλο σημείο του είπε: "Δεν καταλάβαμε ακόμα ότι χαρά και Χριστιανός νοούνται ταυτόχρονα και αχώριστα. Η Παναγία ηπήκουσε στο "Χαίρε" και πέρασε στην καρδιά της ενώ εμείς εναντιωνόμαστε μέσα σε έναν κόσμο οδύνης, δακρύων, θανάτου, δυστυχίας, βίας.

Ας αφήσουμε το "Χαίρε" να περάσει στην καρδιά μας και τότε η χαρά θα κατασκηνώσει.. Η Παναγία μας ταπεινώθηκε και παραδόθηκε άνευ όρων λέγοντας "Γένοιτο μοι κατά το ρήμα Σου". 

Εμείς εναντιωνόμαστε στις προσταγές του Θεού και μάλιστα σήμερα τον αμφισβητούμε! Το τρίτο σημείο που μας διαφοροποιεί από την Υπεραγία Θεοτόκο είναι η αγνότητα, η καθαρότητα και η Παρθενικότητα της.

Το "Χαίρε Χριστός" πέρασε στα σπλάχνα της Παναγίας γιατί βρήκε χώρο καθαρό, αμόλυντο, κατάλληλο να εγκατασταθεί. Ο δικός μας χώρος είναι ακατάλληλος, βρώμικος. Που να βρει ο Χριστός χώρο να καθίσει;" και προέτρεψε τους πιστούς να ανταποκριθούν στο "Χαίρε", το αιώνιο κάλεσμα της Εκκλησίας και στο προσκλητήριο για να ζήσουμε χαρούμενες συγκινήσεις κοντά Του και κοντά της.

theoupoleos-1

theoupoleos-2

theoupoleos-3

theoupoleos-4

theoupoleos-5

theoupoleos-6

theoupoleos-7

theoupoleos-8

theoupoleos-9

theoupoleos-10

theoupoleos-11

theoupoleos-12

theoupoleos-13

theoupoleos-14

theoupoleos-15

theoupoleos-16

theoupoleos-17

theoupoleos-18

theoupoleos-19

theoupoleos-21

theoupoleos-22

theoupoleos-23

theoupoleos-24

theoupoleos-25

theoupoleos-26

theoupoleos-27

Εμφανίσεις: 301170
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: