Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017

nikon-neoskitiotis-3

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου στα πλαίσια των εκδηλώσεων αγάπης «Ιερά Φώτεια», του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε απόψε η έναρξη των ομιλιών των Κατανυκτικών Εσπερινών.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Ιερομόναχος Νίκωνας της Νέας Σκήτης του Αγίου Όρους, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Οι θέλοντες ευσεβώς ζείν διωχθήσονται».

Νωρίτερα και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης τελέστηκε ο β' κατανυκτικός Εσπερινός με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών που πλήρωσαν τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου.

Την επόμενη Κυριακή (β' των νηστειών, Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά), ομιλητής θα είναι ο Οσιολογιώτατος μοναχός Μάξιμος Ιβηρήτης. Στο τέλος της ομιλίας, εκ μέρους των Πατέρων και της Ενορίας, ευχαρίστησε τον ομιλούντα ο Αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης, Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού.

Ακολουθεί το ηχητικό ντοκουμέντο της ομιλίας:

nikon-neoskitiotis-1

nikon-neoskitiotis-2

nikon-neoskitiotis-4

nikon-neoskitiotis-5

nikon-neoskitiotis-6

nikon-neoskitiotis-7

nikon-neoskitiotis-8

nikon-neoskitiotis-9

nikon-neoskitiotis-10

nikon-neoskitiotis-11

Εμφανίσεις: 301296
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: