Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017

plaka-7

Σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, κατά την τέλεση της πανηγυρικής θείας Ευχαριστίας στόν Ιστορικό και υπο ανακαίνιση Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, επι της οδού Κυδαθηναίων στην Πλάκα, τα μέλη του συλλόγου των εν Αθήναις Ναουσαίων "Ο Ζαφειράκης" πραγματοποίησαν την κατ' έτος συγκέντρωσή τους, ετέλεσαν αρτοκλασία και ετίμησαν την μνήμη του ολοκαυτώματος της Ναούσης, το οποίο συντελέστηκε στα πλαίσια της μεγάλης εξεγέρσεως του 1822 κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 έναντι του Τουρκικού ζυγού.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου - Τριανταφυλλίδης διαβίβασε πρός τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Βαινανίδη καθώς και πρός όλα τα μέλη του συλλόγου,τις πατρικές ευχές και τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος λέγοντας ότι:"... ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της πατρογονικής σας γής, σήμερα λειτουργεί στην Νάουσα, σας συγχαίρει και σας παροτρύνει πατρικά να είσαστε υπερήφανοι για τους προγόνους σας ... να ενθυμίστε πάντοτε οτι κατάγεστε απο την Αγιοτόκο και Ηρωική πόλη της Ναούσης, η οποία σε αυτό το ολοκαύτωμα εγνώρισε την σφαγή και τον απαγχονισμό δύο χιλιάδων - 2000 - και πλέον βλαστών της ... η ιστορική συγκυρία της βαρβαρότητας και της αιματηρής καταστροφής της πόλεως, των λεηλασιών και της αιχμαλωσίας, ανέδειξε την επιλογή των κατοίκων της Ναούσης, την επιλογή της αυτοθυσίας, της αφοσιώσεως στον θεό και του ηρωισμού, ως φωτεινό παράδειγμα προσωπικής και εθνικής αυτοσυνειδησίας καθώς και διαχρονικού τρόπου υπερβάσεως των χαμερπών προκλήσεων..."

plaka-1

plaka-2

plaka-3

plaka-4

plaka-5

plaka-6

plaka-8

Εμφανίσεις: 300973
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: