Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017

xairetismoi-panagias-72

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Μαρτίου η Ακολουθία της Α' Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Αιγάλεω.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία και στο γεγονός που καθιέρωσε τον Ακάθιστο Ύμνο, ενώ παράλληλα τόνισε ότι πάντοτε η Παναγία ήταν στήριγμα στην πατριδα μας, όπως και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στα τελευταία χρόνια της κρίσης.

''Κάθε Παρασκευή με ευλάβεια οι χριστιανοί φέρνουν τα βήματά τους στους Ιερούς Ναούς για να υμνήσουν την Παναγία μας, το στήριγμά μας'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αλέξιος τόνισε: ''Πόσες στιγμές δεν φτάσαμε σε δυσκολίες και αδιέξοδα σε αυτό το ευλογημένο έθνος μας; Και στις δυσκολίες πάντοτε είχαμε στήριγμα την Παναγία και τον Χριστό''.

''Η Υπέρμαχος Στρατηγός να προστατεύει την Ελλάδα μας, να προστατεύει την πατρίδα μας που δοκιμάζεται από την φτώχεια, την δυστυχία, από τις απειλές των αιωνίων κακών γειτώνων. Ο Θεός να σε φυλάει από κακό γείτονα, συνέχεια έχουμε απειλές εξ ανατολών, οι οποίοι επιβουλεύονται τα σύνορα της πατρίδας μας'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Να αναφερθεί ότι στην ακολουθία παρέστη ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τέλος να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών παρέστησαν στην κατανυκτική Ακολουθία της Α' Στάσης των Χαιρετισμών και μετά το πέρας της ακολουθίας προσκύνησαν με ευλάβεια το εικόνισμα της Παναγίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ

Εμφανίσεις: 301625
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: